Μητέρα μικρού Αντώνη: Το καλύτερο δώρο γενέθλιών του Αντώνη

Την μεγάλη χαρά και την αισιοδοξία της μετά την ολοκλήρωση χορήγησης της γονιδιακής θεραπείας, στον μικρό Αντώνη, μετέφερε η μητέρα του, κα Χαρά Θωμά, μιλώντας από την Βοστώνη στο SigmaLive.

«Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά που νιώθουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώσαμε ποτέ μόνοι γιατί είναι πολλά τα μηνύματα στήριξης που λαμβάνουμε καθημερινά από τον κόσμο. Αύριο ο Αντώνης μας, έχει τα γενέθλιά του. Γίνεται δύο ετών και είναι το καλύτερο δώρο για αυτόν», είπε η κ. Θωμά.

Συγκινημένη

η κ. Θωμά μας ανέφερε πως πρέπει να είμαστε περήφανοι για την κοινωνία, την πολιτεία και την Κύπρο μας, που εγκρίθηκε αυτή η πρωτοποριακή θεραπεία.


«Ο Αντώνης είναι το δεύτερο παιδί που δέχεται αυτή την θεραπεία στην Βοστώνη, ενώ συνολικά στις ΗΠΑ έλαβαν αυτή την θεραπεία συνολικά 120 παιδιά», είπε.

Η κ. Θωμά, παρόλο που δίνει το δικό της αγώνα με την υγεία του μικρού Αντώνη αφήνει μήνυμα ελπίδας, ώστε να δοθεί στήριξη σε ένα άλλο παιδί, τον μικρό Παναγιώτη.

«Θέλω να μεταφέρω τις ευχές μας στον μικρό Παναγιώτη που δίνει αγώνα για να έρθει στη Βοστώνη για να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία».

Όσον αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα, η μητέρα του μικρού Αντώνη είπε πως τους επόμενους δύο μήνες θα παραμείνουν στην Βοστώνη για να ακολουθηθούν οι απαραίτητες θεραπείες.

«Από αύριο μπαίνουμε σε κανονικό πρόγραμμα θεραπειών. Ο Αντώνης θα παρακολουθηθεί από Φυσιοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή και Εργοθεραπευτή. Την Δευτέρα θα βρεθούμε στην SMA, κλινική η οποία προσφέρει όλες τις ειδικότητες γιατρών και θα παρακολουθείται για δύο μήνες, ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του όσο καλύτερα γίνεται», εξήγησε.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα