Μητέρα και 3 παιδιά κάηκαν ζωντανοί ενώ κοιμόνταν (vid)

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη όταν από φωτιά που ξέσπασε σε οικία στο Μπρούκλιν έχασαν τη ζωή τους μια μητέρα και τα τρία ανήλικα παιδιά της, ενώ τουλάχιστον δέκα άλλα άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά, η οποία κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από κεριά αναμμένα σε κηροπήγιο στο πλαίσιο της γιορτής Χάνουκα, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο ισόγειο της οικίας και στη συνέχεια έφτασε στον πρώτο όροφο και στη σοφίτα.

Εκτός

από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους, τέσσερα άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ τραυματισμούς υπέστησαν και έξι πυροσβέστες που είχαν σπεύσει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.


«Οι φωτιές με ανοιχτές φλόγες κινούνται πολύ γρήγορα», είπε στην εφημερίδα «New York Daily News» ένας αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Η φωτιά πήγε πολύ γρήγορα στο πάνω μέρος του σπιτιού και εγκλώβισε τα άτομα που βρίσκονταν εκεί. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι ξεκίνησε από ένα κηροπήγιο» συνέχισε εξάλλου ο ίδιος.
Όπως έγινε γνωστό, θύματα φονικής πυρκαγιάς είναι η 40χρονη Αλίζα Αζάμ και τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 3 (κορίτσι), 7 και 11 χρόνων (αγόρια).

Ο πατέρας της οικογένειας, ο Γιόσι Αζάμ και τα υπόλοιπα τρία παιδιά τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Μάλιστα το ένα από τα παιδιά για να διασωθεί πήδηξε από το παράθυρο του πρώτου ορόφου.

Τρία μέλη της οικογένειας παρέμεναν μέχρι το μεσημέρι στο νοσοκομείο: ο πατέρας, η 16χρονη κόρη, Σαλίτ και ο 15χρονος γιος Ντάνιελ. Τα τραύματά τους, μάλιστα θεωρούνταν σοβαρά, σύμφωνα με τα όσα είπαν στους δημοσιογράφους μέλη της εβραϊκής κοινότητας. Ενας άλλος γιος της οικογένειας, ηλικίας 13 χρόνων, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο λίγο μετά την εισαγωγή του σε αυτό καθώς κρίθηκε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την υγεία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα