Μήνυμα ΗΠΑ σε Ρωσία από αεροπλανοφόρο σε Α.Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ρωσικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Αμερικανός Πρέσβης στη Μόσχα Jon Huntsman, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες πάνω σε ένα από τα δυο αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο CNN σε ρεπορτάζ από το αεροπλανοφόρο U.S.S. Abraham Lincoln, που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Μεσόγειο, κατέγραψε άσκηση 9.000 ναυτικών και πεζοναυτών, 130 αεροσκαφών και δέκα πλοίων επί του σκάφους.

Ο

Αμερικανός Πρέσβης είπε ότι το αεροπλανοφόρο Nimitz-class USS Abraham Lincoln και το John C. Stennis "εκπροσωπούν 100.000 τόνους διεθνούς διπλωματίας".


«Όταν έχετε 200.000 τόνους διπλωματίας που ταξιδεύει στη Μεσόγειο», δήλωσε στο CNN, «αυτή είναι forward-operating διπλωματία, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται να ειπωθεί», δήλωσε ο Huntsman.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κατηγόρησαν τη Ρωσία για μια σειρά «κακών» συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένης της επιθετικότητας στην Ουκρανία, της συμμετοχής στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και της αποστολής στρατιωτικών συμβούλων στη Βενεζουέλα, καθώς και των προσπαθειών να επηρεάσουν τις εκλογές. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ συναντήθηκε με ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους στη Δαμασκό, με αναφορές ότι οι πλευρές σύντομα υπέγραψαν συμφωνία για επέκταση της ναυτικής παρουσίας της Ρωσίας στο λιμάνι της Ταρτούς μέχρι το 2092.

Το Αμερικανικό Ναυτικό αναπτύσσεται για πρώτη φορά στη Μεσόγειο Θάλασσα από το 2016. Η Ρωσία έστειλε το μοναδικό αεροπλανοφόρο της, το Admiral Kuznetsov, για να βοηθήσει με αεροπλάνα στη Συρία το 2017.

Την Τρίτη, ο Huntsman χαρακτήρισε τα πολεμικά πλοία ως "ισχυρή άμυνα" που θα συμπληρώσει τον διπλωματικό διάλογο, καλώντας τη Ρωσία να «σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές της δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα