Μήνυμα για διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στη ναυτιλία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, στη Λεμεσό, το τριήμερο Συνέδριο "Ναυτιλιακή Κύπρος 2017" κατά τη διάρκεια του οποίου στάλθηκε το μήνυμα για την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, σε διάσκεψη Τύπου που δόθηκε με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, το φετινό Συνέδριο κρίνεται ως το πιο επιτυχημένο τόσο από οργανωτικής πλευράς αλλά και σε σχέση με τη θετική ατμόσφαιρα που επικρατούσε από τον

μεγάλο αριθμό συνέδρων που παρευρέθηκαν από ολόκληρο τον κόσμο.

Πιστεύω, συνέχισε, πως η "Ναυτιλιακή Κύπρος" έχει εξελιχθεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα συνέδρια του είδους του και μαζί του και η Κύπρος έχει εξελιχθεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα ναυτιλιακά κέντρα της Ευρώπης και του κόσμου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του πως τέτοιου είδους συνέδρια βοηθούν την προώθηση του ρόλου που η Κύπρος έχει κατακτήσει στην παγκόσμια ναυτιλία.

"Ως Κυβέρνηση θεωρούμε τη ναυτιλία ως έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας μας και αυτόν τον πυλώνα σκοπεύουμε να στηρίξουμε όσο το δυνατό περισσότερο και να τον αναπτύξουμε μέσα στα χρόνια", συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Κυπριακή Ναυτιλία έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Ο κ.Δημητριάδης υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος ότι η επιτυχία της Κυπριακής Ναυτιλίας, αλλά και του ίδιου του συνεδρίου, απορρέει μέσα από τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υποδεικνύοντας πως, αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία δεν θα καταγράφονταν τόσες επιτυχίες.

Εξάλλου, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους αρμοδίους φορείς και ιδιαίτερα με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών, τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως θα πρέπει να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις και μέτρα που να εξασφαλίζουν τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Αλέκος Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη διεξαγωγή του, το οποίο όπως είπε, ήταν το πιο επιτυχημένο μέχρι σήμερα.

Περισσότεροι από 850 σύνεδροι από 45 περίπου χώρες συμμετείχαν σε αυτό, είπε και σημείωσε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες και ομιλητές σχολίασαν θετικά το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή το συνέδριο κατάφερε να συγκεντρώσει τόσους πολλούς εμπλεκόμενους στην ναυτιλία.

Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του και τον ιδιωτικό τομέα, "οι οποίοι όλοι μαζί καταφέραμε να φέρουμε στην Κύπρο πολύ καλούς ομιλητές, επιτυγχάνοντας ένα υψηλού επιπέδου και ποιότητας συνέδριο", υποδεικνύοντας πως αρκετοί ξένοι ομιλητές ανέφεραν πως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου συνέδριο για τη ναυτιλία.

Εξάλλου, ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ), Θωμάς Καζάκος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Πλοιοκτητών (ECSA) , η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΚΝΕ και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών να πραγματοποιήσει την ετήσια Γενική της Συνέλευση στο πλαίσιο της "Ναυτιλιακής Κύπρου".

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών, συνέχισε, εξήραν τη διοργάνωση, τις υπηρεσίες και τη φιλοξενία της οποίας έτυχαν για την πραγματοποίηση της ετήσιας Γενικής τους Συνέλευσης και παρευρέθηκαν τόσο στην εναρκτήρια δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, όσο και στις δυο τουλάχιστον μέρες του συνεδρίου.

Το Συνέδριο "Ναυτιλιακή Κύπρος" έχει προχωρήσει σε ένα νέο επίπεδο, δήλωσε από την πλευρά του, εκ μέρους της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών΄, ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο οποίος ανέφερε πως το συμπέρασμα του συνεδρίου είναι η μεγάλη σημασία και το μεγάλο ενδιαφέρον που πλέον αποδίδουν μεγάλη πλοιοκτήτες στην Κύπρο.

Είναι σπάνιο να μπορείς να προσελκύσεις μεγάλα ονόματα Ελλήνων πλοιοκτητών, 25 στον αριθμό, σε ένα πάνελ και να τους ακούς να μιλούν για τις εμπειρίες τους, είπε ο κ.Χατζηιωάννου, " υποδεικνύοντας ότι αυτοί είναι επιχειρηματίες που δεν μπορείς να συναντήσεις σε προσωπικό επίπεδο, παρά μόνο για πέντε λεπτά, ωστόσο ήρθαν και μίλησαν στα πάνελ για πάνω από μια ώρα.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, Ιωάννης Ευστρατίου, ανέφερε πως, παρά τη δυσκολία και την κούραση όσων εργάστηκαν για τη διοργάνωση του μεγάλου αυτού συνεδρίου, όλοι αισθάνονται χαρούμενοι και ικανοποιημένοι μετά τα συγχαρητήρια που έχουν δεχθεί από όλους για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα