Μήνυμα Ερντογάν για τα Χριστούγεννα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχήθηκε ‘Καλά Χριστούγεννα’ στους χριστιανούς πολίτες στην χώρα και τον χριστιανικό κόσμο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

«Όπως έχουμε δείξει καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας, με βάση τις αξίες του πολιτισμού μας, έτσι και σήμερα επιδεικνύουμε την μέγιστη προσοχή ώστε να μην υπάρχει καμία διάκριση βάσει καταγωγής, φυλής, γλώσσας, θρησκείας και δόγματος μεταξύ των ανθρώπων. Εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στο να απολαμβάνουν οι πολίτες μας ελεύθερα την δική τους κουλτούρα, θρησκεία

και παραδόσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε πως «στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή συνυπάρχουν διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις ειρηνικά εδώ και αιώνες και πως η αντιμετώπιση των διαφορετικοτήτων ως στοιχείο πλούτου, ο αμοιβαίος σεβασμός και η δικαιοσύνη που έχει ως βάση της την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και την ελευθερία της λατρείας, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ενότητα και την ομόνοια».

«Εύχομαι –είπε- η γιορτή των Χριστουγέννων που οι Χριστιανοί πολίτες μας γιορτάζουν σύμφωνα με την πίστη τους να αποτελέσει αφορμή για την ανάπτυξη αλληλεγγύης και κλίματος αλληλοσεβασμού. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα στους Χριστιανούς πολίτες μας και όλο τον χριστιανικό κόσμο» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την 25η Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα