Μήνυμα Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης στους ηγέτες

Πέραν των 70 οργανώσεων και ομάδων από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, που αποτελούν τη δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος», στέλνουν μήνυμα προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, με την ευκαιρία της συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ζητώντας τους να καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι ηγέτες καλούνται «να αξιοποιήσουν πλήρως την πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ και να καταλήξουν

σε μια διαδικασία που θα τους επιτρέπει να εξετάσουν με ένα διαφανή τρόπο τα βασικά εναπομείναντα ζητήματα», ώστε «να καταλήξουν σε διευθετήσεις που θα επιτρέπουν την ολοκλήρωση μια συνολικής συμφωνίας».

Αυτό, προστίθεται, θα τους επιτρέψει με πνεύμα συναντίληψης να προχωρήσουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο με πραγματικές δυνατότητες επιτυχίας.

«Είμαστε βέβαιοι πώς συνεργαζόμενοι μπορείτε να πετύχετε πρόοδο. Αφήνοντας το μέλλον της χώρας μας στα χέρια ξένων δυνάμεων δεν μπορεί να είναι παραγωγικό», αναφέρει η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης.

Προστίθεται ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, με τη χώρα να βρίσκεται εξίσου ένα βήμα πριν την επανένωση και την ειρήνη αλλά και ένα βήμα πριν τν διολίσθηση σε βαθιά κρίση.

«Αναμένουμε από εσάς να επιδείξετε, ως ηγέτες, την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να καλύψετε το απαραίτητο έδαφος που θα σας επιτρέψει να καταλήξετε σε μια συνολική συμφωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα