Μήνυμα αλτρουισμού: Για 1η φορά στην Κύπρο μεταμόσχευση ζώντα δότη σε 14χρονη

Μήνυμα αγάπης και αλτρουισμού έστειλε το Υπουργείο Υγείας. Για πρώτη φορά στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη σε παιδί 14 ετών.

Η μεγάλη επιχείρηση συντονίστηκε από το Υπουργείο Υγείας όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη. 

«Η συνεργασία Υπουργείου Υγείας και της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Tel Hashomer καθώς και του Νοσοκομείου Schneider είναι στενή και πολύ σημαντική.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο διενεργείται στην Κύπρο Παιδιατρική μεταμόσχευση από ζώντα συγγενή δότη, από μητέρα σε παιδί 14 ετών η οποία στέφθηκε με επιτυχία», είπε η κ.Γιαννάκη.

Το νεφρό αφαιρέθηκε από τη μητέρα και ακολούθως έγινε η μεταμόσχευση στο αφαίρεσε το νεφρό από την μητέρα και ακολούθως πήγε στο Μακάρειο Νοσοκομείο και εκεί έγινε η μεταμόσχευση στη 14χρονη.

Αυτό έγινε για πρώτη φορά στην Κύπρο και ο γιατρός από την πλευρά του ευχαρίστησε τόσο το Υπουργείο όσο και τη Γενική Διευθύντρια, Χριστίνα Γιαννάκη η οποία όπως είπε ο Ειδικός Χειρούργος Μεταμοσχευτής δρ.Μιχάλης Παπούλας στήριξε και στηρίζει την προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα