Μινεάπολη:Φωτιές & λεηλασίες για θάνατο Αφροαμερικανού από αστυνομικούς (VID)

Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη Μινεάπολη των ΗΠΑ μετά τον θάνατο ενός άοπλου Αφροαμερικανού κατά τη βίαιη σύλληψή του από  αστυνομικούς.Το βίντεο που τράβηξαν περαστικοί και κάνει τον γύρο του διαδυκτίου, δείχνει τον 46χρονο Φλόιντ να φωνάζει  «δεν μπορώ να αναπνεύσω» την ώρα που αστυνομικός με το γόνατό τον έχει πιέζει στο έδαφος.

Στην Μινεάπολη ξέσπασαν ταραχές, άναψαν
φωτιές  και σημειώθηκαν λεηλασίες, λίγες ώρες αφού ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι ζήτησε από τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον του λευκού αστυνομικού που φαίνεται να κρατά με τη βία τον Φλόιντ στο έδαφος.
 

Minneapolis is on Fire...

Stay safe, everybody #GeorgeFloyd pic.twitter.com/7plsoPV1Pb

— Tony Clements (@TonyClementsTC) May 28, 2020Επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα

Το πλήθος που έφτασε τις χιλιάδες μεγάλωνε καθώς έπεφτε η νύκτα και η διαδήλωση εκτραχύνθηκε σε επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου αστυνομικοί με πλήρη εξάρτηση είχαν στήσει οδοφράγματα για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν δημιουργήσει δικά τους αυτοσχέδια οδοφράγματα, μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Η αστυνομία, κάποια μέλη της οποίας έλαβαν θέση στις στέγες γειτονικών κτιρίων, έκανε χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου προκειμένου να κρατήσει το πλήθος μακριά, το οποίο απάντησε ρίχνοντας πέτρες, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι έριχναν τα κάνιστρα των δακρυγόνων πίσω στους αστυνομικούς.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση αποπέμφθηκαν την Τρίτη από το σώμα, αλλά παραμένουν ελεύθεροι όσο παραμένει ανοικτή η έρευνα. Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζήτησε χθες να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον τους.

Πληροφορίες CNN, Ρ 


Keywords
Τυχαία Θέματα