Μιχαηλίδου: Τα παιδιά με αναπηρίες πρέπει να ενταχθούν στην τάξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε η Επίτροπος προστασίας δικαιωμάτων του παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για την καταγγελία της ΚΥΣΟΑ, αλλά και για την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού.

Αρχικά ανέφερε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου  όπου θα συμμετέχουν πολλά παιδιά. «Είναι ένα σύνολο παιδιών που αποτελείται από παιδιά διαφόρων ομάδων, με μεταναστευτικό ιστορικό και από ευάλωτες οικογένειες προσφύγων». Σημείωσε ότι θα αντιπροσωπευτούν όλα τα παιδιά

και θα προσφέρουν ένα μουσικό θέαμα διατρανώνοντας την απαίτηση τους για σεβασμό στα δικαιώματα.

Διευκρίνισε ότι αυξάνονται τα φτωχά παιδιά. «Δεν είμαστε στη χειρότερη θέση. Είμαστε στις χώρες με τη λιγότερη φτώχεια. Υπάρχει όμως αυξητική τάση».

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «πρέπει να προσέξουμε γιατί ο πόλεμος, η οικονομική κρίση και η πανδημία οδηγούν τα παιδιά σε οικονομική δυσπραγία».

Ακόμη μίλησε για την 8χρονη μαθήτρια με αναπηρία και την καταγγελία της ΚΥΣΟΑ, τονίζοντας ότι δεν έχει μελετήσει τις λεπτομέρειες της περίπτωσης. «Έχουμε θέσεις για την ενιαία εκπαίδευση και εκφράσαμε την αντίθεση μας με το νομοσχέδιο που απέσυρε το Υπουργείο Παιδείας».

Τέλος, ανέφερε ότι τα παιδιά με αναπηρίες πρέπει να ενταχθούν στην τάξη με ανάλογα βοηθήματα και συνοδούς. «Έτσι θα έχουμε ίση ευκαιρία στα παιδιά και στην εκπαίδευση».

Διαβάστε ακόμη: Λευκωσία: Διαμαρτυρία τη Δευτερά για στήριξη 8χρονης μαθήτριας με αναπηρία

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μιχαηλίδου, ΒΙΝΤΕΟ,michailidou, vinteo