Κ. Μιχαηλίδης για τους μετανάστες: Σε εγρήγορση η Αστυνομία

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Κώστας Μιχαηλίδης, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ την ανησυχία του για το φαινόμενο της καθόδου μεταναστών στο έδαφος της ΚΔ τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως μετά τα επεισόδια στη Μουσούλη και στις άλλες περιοχές, αναμένεται μεγάλο κύμα μεταναστών για αυτό, όπως είπε, απαιτείται να βρίσκονται σε εγρήγορση τόσο η Αστυνομία όσο και η Κοινοτική αρχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Είμαστε,

συνέχισε, το πιο κοντινό σημείο αφού από τον Πύργο Τηλλυρίας μπορείς κάλλιστα να δεις με το "μάτι" την Τουρκία.

Ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας απηύθυνε μέσω του ΚΥΠΕ θερμή έκκληση προς τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Κουγιάλη να ξεκαθαρίσει τάχιστα το θέμα του χερσαίου χώρου του Αλιευτικού καταφυγίου γιατί από το περασμένο καλοκαίρι που άρχισε η άφιξη μεταναστών οι αστυνομικοί εργάζονται σε ακατάλληλο οίκημα .

Στόχος της Τοπικής αρχής είπε είναι η κατασκευή ενός σταθμού κατάλληλου προκειμένου να διευκολυνθεί και το έργο της Αστυνομίας. Ωστόσο -όπως ανέφερε- μέχρι στιγμής δεν έχουμε κληθεί για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ.Μιχαηλίδης είπε πως αρμόδιο είναι το Υπουργείο Γεωργίας γιατί τα Αλιευτικά καταφύγια ανήκουν στο Τμήμα Αλιείας που υπάγεται στο Υπουργείο Γεωργίας. Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως ο χερσαίος χώρος κατασκευάστηκε από το Κοινοτικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της χθεσινοβραδινής άφιξης μεταναστών, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως στις 22:00 το βράδυ λήφθηκε πληροφορία στη Λιμενική Αστυνομία μέσω του ραντάρ πως ένα σκάφος κατευθύνετε από τα παράλια της Τουρκίας προς τη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας .

Το σκάφος συνέχισε επισημάνθηκε στα 20 ναυτικά μίλια ωστόσο ακινητοποιήθηκε στο πέλαγος για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι η ώρα 01:25 το πρωί.

Ο κ.Μιχαηλίδης είπε πως τα ξημερώματα άρχισε η μεταφορά του στα παράλια της ΚΔ και στις 03:00 το πρωί έφτασε στα 6 ναυτικά μίλια υπό την παρακολούθηση σκάφους της Λιμενικής Ναυτικής Αστυνομίας.

Όπως επεξήγησε ο Κοινοτάρχης, εξαιτίας του ότι το σκάφος με τους μετανάστες ήταν μεγάλο και σε αυτό επέβαιναν αρκετοί, η Αστυνομία αποφάσισε να τους μεταφέρει στο Λατσί, ενώ στο μέρος κατέφθασε μεγαλύτερο σκάφος της Λιμενικής για να το ρυμουλκήσει.

Τις πρωινές ώρες, είπε, έγινε κατορθωτή η ρυμούλκηση του σκάφους των μεταναστών ενώ ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου τους από την αστυνομία Πόλης Χρυσοχούς, κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα