Μια πολύ δύσκολη σεζόν για τη Μάντσεστερ Σίτι

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε ότι η φετινή θα είναι η πιο δύσκολη σεζόν της Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ - Και για να το λέει ο Ισπανός κάτι ξέρει...

Είναι η δέκατη συνεχόμενη σεζόν που οι «Πολίτες» συμμετέχουν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν πιο μακριά από τα ημιτελικά, όπως

συνέβη την περίοδο 2015-15 όταν στον πάγκο καθόταν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Έχοντας κατακτήσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα ο Γκουαρδιόλα από τους  Άραβες που κάνουν κουμάντο στη Σίτι για να την οδηγήσει σαφώς στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά κυρίως για να της φέρει την ευρωπαϊκή λάμψη με την κατάκτηση του τίτλου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Με τον Καταλανό στον πάγκο οι «Πολίτες» ναι μεν προχωρούν από τη φάση των ομίλων, αλλά μετά η ομάδα... κολλάει! Κάθε χρόνο η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη και κάθε χρόνο το εμπόδιο φαίνεται να μεγαλώνει.

«Έτσι όπως εξελίσσεται η διοργάνωση τα τελευταία χρόνια, είναι δύσκολο ακόμα και να περάσεις από τη φάση των ομίλων. Γι' αυτό και πάντα συγχαίρω τους παίκτες μου όταν περνάμε στα νοκ άουτ, τους λέω ότι και αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία» λέει ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος έχει νικήσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που βρήκε απέναντί του τον Ολυμπιακό; όταν αυτός ήταν στον πάγκο της Μπάγερν και οι Βαυαροί επικράτησαν με 3-0 στο «Καραϊσκάκης» και με 4-0 στο γήπεδό τους τη σεζόν 2015-16.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αήττητη τα 13 τελευταία παιχνίδια της στη φάση των ομίλων και έχει επικρατήσει στα πέντε από τα έξι που έγινα στο «Etihad». Και παρά το γεγονός ότι φέτος έχει δύο στα δύο, με νίκες εντός επί της Πόρτο (3-1) και εκτός επί της Μαρσέιγ (1-3), ο Γκουαρδιόλα επιμένει ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Είναι οι νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, είναι η συγκέντρωση που δεν δείχνουν να έχουν οι παίκτες του κάποιες στιγμές.

Την προσεχή Κυριακή οι «Πολίτες» θα παίξουν με τη Λίβερπουλ για την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ο Ισπανός προπονητής έχει ξεκαθαρίσει πως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η ομάδα του δεν θα έχει το μυαλό της στους Πειραιώτες. «Πρώτα ο Ολυμπιακός, μετά η Λίβερπουλ» ήταν το μήνυμά του.

Η αγγλική ομάδα προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Γουόκερ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση παρά το «φτωχό» αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε 16 τελικές στο ενενηντάλεπτο. Έτσι τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να ανακάμπτει παρά το γεγονός ότι δεν άρχισε καλά στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει... ξεμείνει χωρίς καθαρόαιμο φορ.

Βρίσκεται στην δέκατη θέση της βαθμολογίας έχοντας τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα σε έξι παιχνίδια. Έχει 11 βαθμούς, δηλαδή πέντε λιγότερους από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, που έχει δώσει όμως επτά αγώνες.

Η Σίτι είναι η πέμπτη πιο πολύτιμη ομάδα στον κόσμο (2,688 δισεκατομμύρια ευρώ) και η πρώτη σε αξία παικτών (1,1 δισεκατομμύριο ευρώ), όπως προκύπτει από την ετήσια μελέτη «Football Clubs’ Valuation: The European Elite 2020» η οποία κατατάσσει τους πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς συλλόγους σύμφωνα με την επιχειρηματική τους αξία, αλλά και με την τελευταία έκθεση της KPMG Football Benchmark, που παρουσιάζει τους συλλόγους σύμφωνα με την αξία του ρόστερ της.

Είναι, επίσης, η ομάδα  που έχει δαπανήσει τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές, από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, σύμφωα με το CIES (διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών) καθώς έχει δώσει 1,280 δισ. ευρώ ως σήμερα.

Με διάταξη 4-3-3 αναμένεται να παραταχθεί η Σίτι. Κάτω από την εστία θα είναι ο Έντερσον, δεξιά στην άμυνα ο Γουόκερ και αριστερά ο Ζιντσένκο. Στόπερ οι Γκαρθία και Άκε. Καθώς φαίνεται πως ο Ρόντρι θα ξεκουραστεί τη θέση του ως εσωτερικός χαφ θα πάρει ο Γκουντογκάν με τους Φόντεν και Ντε Μπρόινε να συμπληρώνουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής.

Με δεδομένες τις απουσίες των Αγουέρο και Ζεσούς, στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Φεράν Τόρες με τους Στέρλινγκ και Μπερνάντο Σίλβα να παίζουν στα άκρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάντσεστερ Σίτι,mantsester siti