Μια πόλη, έξι υποψήφιοι

Το όραμά τους για τη Λάρνακα ανέλυσαν οι υποψήφιοι για τη δημαρχία Λάρνακας
Φοιτητές υπέβαλαν στους υποψήφιους Δημάρχους ερωτήσεις που κάλυψαν τρεις θεματικές ενότητες και αφορούσαν την οικονομική ανάπτυξη χωρίς διαφθορά, την κοινωνική πολιτική και ασφάλεια, το περιβάλλον και τον πολιτισμό

Το όραμά τους για τη Λάρνακα ανέλυσαν, προχθές βράδυ, οι έξι υποψήφιοι Δήμαρχοι στους φοιτητές του Alexander College κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Φοιτητική Ένωση του Κολεγίου. Αρχίζοντας με αλφαβητική σειρά, ο Ανδρέας

Βύρας είπε πως «θέλουμε μια Λάρνακα λειτουργική και ανθρώπινη, μια Λάρνακα που θα είναι καθαρή, με σύγχρονο οδικό δίκτυο, μια πόλη για την οποία οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με πλήρη διαφάνεια και πλήρη έλεγχο».

Πρόσθεσε ότι «θα διεκδικήσουμε μεγάλα έργα που θα φέρουν ανάπτυξη, θα μειώσουν την ανεργία και θα φέρουν ευημερία στη Λάρνακα. Κυρίως όμως η πόλη μας χρειάζεται έναν νέο Δήμαρχο που θα συνενώσει τα κόμματα και τους φορείς της Λάρνακας. Θα διεκδικήσουμε έργα για την πόλη μας αλλά, κυρίως, θέλουμε να έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο με πρωταρχικό και μοναδικό στόχο το καλό και το συμφέρον της πόλης μας».

Να υλοποιήσουμε αυτά που λέμε
Ο Λούης Δημητρίου είπε ότι «είναι εύκολο να λέμε προεκλογικά πολύ ωραία λόγια, ωστόσο, ο στόχος είναι ποιος θα υλοποιήσει, μετά τις 19 Δεκεμβρίου, αυτά που πρέπει να γίνουν για τη Λάρνακα. Μετά τις 19 Δεκεμβρίου όλοι όσοι είμαστε εδώ πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα υλοποιήσουμε αυτά που λέμε». Πρόσθεσε ότι η Λάρνακα «χρειάζεται οράματα και εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στη πόλη γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δεν μπορούμε να χάσουμε ακόμα μια πενταετία, μέσα από κομματικές παρεμβάσεις», είπε και κάλεσε όλους «να αφήσουμε τις κομματικές ιδεολογίες και να προχωρήσουμε σε μια επιλογή η οποία πραγματικά να φέρει καλύτερες μέρες για τη Λάρνακα, που τα τελευταία 30 χρόνια βρίσκεται μέσα στη μιζέρια».

Να χτυπά το χέρι
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου Χάρος ανέφερε ότι «25 χρόνια κομματικών υποψηφιοτήτων και κομματικών Δημάρχων έχουν οδηγήσει την πόλη μας στο σημερινό αδιέξοδο. Κανένα έργο δεν εδόθη στους κομματικά εξαρτώμενους Δημάρχους της Λάρνακας, αλλά απεναντίας, υποταγμένοι στο σύνολο των κομματικών μας τοποθετήσεων, λαμβάναμε ένα μεγάλο «όχι» και ένα μεγάλο «ευχαριστώ», με αποτέλεσμα η πόλη μας να μείνει όπως είναι σήμερα».

Ο Δήμαρχος, συνέχισε, «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι το καλό παιδί, πρέπει να χτυπά το χέρι του στα κομματικά γραφεία, στα έδρανα των Υπουργών και της Κυβέρνησης για να πάρει έργα, ενώ όπου μπορεί πρέπει να ξεσηκώνει τον κόσμο για να ζητά τα έργα που χρειάζεται. Οι πολιτισμένες επαναστάσεις φέρνουν και τα πολιτισμένα έργα».

Αμέσως δουλειά
Ο Αλέξης Μιχαηλίδης είπε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα προοπτική που διανοίγεται και ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκλεγούν σε μερικές εβδομάδες πρέπει να έχουν την ικανότητα να ενσκήψουν στα προβλήματα της πόλης και να πιάσουν αμέσως δουλειά».

Σημείωσε πως «πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια πάνω, να πιάσουμε δουλειά και να βγάλουμε τη Λάρνακα από τα σημερινά αδιέξοδα. Αισθανόμαστε ότι η πόλη έχασε την περηφάνια της και οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς τη Δημοτική υπηρεσία», είπε και πρόσθεσε πως «γενικά βρισκόμαστε σε ένα τέλμα που μόνο μια εμπνευσμένη ηγεσία, που θα μπορέσει σύντομα να δημιουργήσει νέες συνθήκες και νέα δυναμική στη πόλη, θα καταφέρει να πάρει τη Λάρνακα μπροστά».

Κίνητρα για το μέλλον
Ο Ανδρέας Πέτρου ανέφερε πως βρίσκεται στη Λάρνακα από την ηλικία των 13 χρονών, σημείωσε ότι ποτέ δεν ένιωσε ότι είναι ξένος σ’ αυτή την πόλη και πρόσθεσε πως «είναι αδικία και ρατσιστικό να λέγεται ότι, επειδή είμαι πρόσφυγας από το κατεχόμενο Γεράνι, δεν μπορώ να διεκδικήσω τη δημαρχία της Λάρνακας. Για τους Λαρνακείς είναι δύο φορές αδικία να λέγονται τέτοια πράγματα γιατί όταν ήρθαμε πρόσφυγες οι Σκαλιώτες μάς αγκάλιασαν και μας συμπόνεσαν».

Το όραμά μου για τη Λάρνακα, συνέχισε «είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη που θα μπορεί να φιλοξενεί και να εξυπηρετεί τους κατοίκους της, να τους παρέχει κίνητρα για το μέλλον και να είναι μία πόλη ανθρώπινη και ευχάριστη για όλους».

Άμεση εγγύτητα με τον δημότη
Ο Πέτρος Χριστοδούλου ανέφερε ότι «σήμερα το ζητούμενο είναι να οδηγηθούμε σωστά ώστε να καθορίσουμε το μέλλον της Λάρνακας και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί, έχοντας στη φαρέτρα μας όλα εκείνα τα εφόδια με τα οποία η πόλη θα μπορεί να αναπτυχθεί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας την άμεση εγγύτητα με τον δημότη, είναι η μόνη που γνωρίζει τα προβλήματα της καθημερινότητάς του».

Πρόσθεσε ότι «οι καθυστερήσεις, οι ελλείψεις και η μη διεκδικητικότητα των προηγούμενων χρόνων μάς έχουν φέρει στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Κανένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη δεν λύθηκε στα κλειστά φρούρια των κομματικών οργάνων», είπε, σημειώνοντας ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει την ανεξαρτησία της και να παίρνει αποφάσεις από μόνη της».

Στη συνέχεια φοιτητές του Alexander College υπέβαλαν στους υποψηφίους Δημάρχους ερωτήσεις που κάλυψαν τρεις θεματικές ενότητες και αφορούσαν την οικονομική ανάπτυξη χωρίς διαφθορά, την κοινωνική πολιτική και ασφάλεια, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα