Μέτσολα: Στόχος του Πούτιν να χτυπήσει τον δημοκρατικό τρόπο ζωής της Ευρώπης

Στόχος της σκληρής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι να διαιρέσει την Ευρώπη, τόνισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά την άφιξή της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.


Κάνοντας λόγο για μια λυπηρή μέρα, κατά την οποία ο Πρόεδρος Πούτιν εισβάλει για δεύτερη φορά στην Ουκρανία και την Ευρώπη, πρόσθεσε πως «οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους ανθρώπους της Ουκρανίας» εκφράζοντας τη λύπη της γι` αυτή τη χωρίς νόημα απώλεια ζωών.

Η επίθεση, πρόσθεσε, βασίζεται σε ψέματα, και έχει στόχο να πλήξει τον δημοκρατικό τρόπο ζωής,

καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία και τη λογοδοσία.

Ερωτηθείσα αν το Κοινοβούλιο στηρίζει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα πληρωμών Swift, η κ. Μέτσολα απάντησε θετικά. Σε ερώτηση τι θα γίνει αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί, παρέπεμψε στις δυνατότητες του Κοινοβουλίου ως συν-νομοθέτης, επισημαίνοντας ότι και στο παρελθόν το σώμα ενίσχυσε τη βοήθεια στην Ουκρανία.

Πάντως ερωτηθείσα δύο φορές κατά πόσο θα συμφωνούσε αν η ΕΕ θα έπρεπε να έχει συνομιλίες με μια κυβέρνηση άλλη από αυτή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθώς η Ρωσία έχει ως στόχο να αλλάξει την κυβέρνηση, η κ. Μέτσολα απέφυγε να απαντήσει και περιορίστηκε να αναφέρει πως το Κοινοβούλιο παραμένει ενωμένο.

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου

Ουκρανία:Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος κοντά στο Κίεβο-Αναφορές για νεκρούς

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέτσολα, Στόχος, Πούτιν, Ευρώπης,metsola, stochos, poutin, evropis