Μέτσολα: Η ΕΕ πρέπει να μην αφήσει μόνη την Ουκρανία

 Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι ηγέτες κατά την συνάντηση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να απαντήσει στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας και πως δεν θα αφήσει την Ουκρανία μόνη, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μετά την ανταλλαγή απόψεων που είχε με τους ηγέτες των κρατών μελών κατά την έναρξη της συνόδου.


Σε συνέντευξη Τύπου, ενώ η σύνοδος βρισκόταν σε εξέλιξη η κ. Μέτσολα υπογράμμισε πως τα όπλα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η αμφιβολία και ο φόβος και

πως η απάντηση της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τον Πούτιν να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες, και καλεί για νέες γρήγορες και αυστηρές κυρώσεις.

Στην παρέμβασή της ενώπιον των ηγετών η κ. Μέτσολα ζήτησε άνευ προηγούμενου αυστηρά μέτρα κατά της Ρωσίας, περιλαμβανομένων μέτρων όπως ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το σύστημα τραπεζικών πληρωμών Swift.

Η κ. Μέτσολα χαιρέτισε ακόμα την απόφαση της Γερμανίας για πάγωμα της διαδικασίας πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέτσολα, Ουκρανία,metsola, oukrania