Μέτρα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αποφάσισαν στα κατεχόμενα

Μέτρα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αποφάσισε η «επιτροπή επιθεώρησης για τους σεισμούς» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι η «επιτροπή επιθεώρησης για τους σεισμούς» που συστάθηκε πρόσφατα στα κατεχόμενα υπό τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ, συνήλθε χθες στην πρώτη της συνεδρία και αποφάσισε σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων φυσικών καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνάντηση της «επιτροπής» που έγινε χθες με τη συμμετοχή

και 15 «δημάρχων» και «αντιδημάρχων», συζητήθηκαν οι προετοιμασίες που χρειάζεται να γίνουν και οι ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν οι αρμόδιοι στις «τοπικές αυτοδιοικήσεις», για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων.

Ανάμεσα σε άλλα, η «επιτροπή» αποφάσισε την απογραφή των «δημοσίων» κτιρίων, καθώς και τη διεξαγωγή αντισεισμικών ελέγχων και ταξινόμησης όλων των «δημόσιων» κτιρίων, ξεκινώντας από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα σχολεία.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τη συμβολή στην όλη διαδικασία των «σχολών πολιτικών μηχανικών» όλων των «πανεπιστημίων», ενώ αποφασίστηκε επίσης ότι το «επιμελητήριο πολιτικών μηχανικών» θα καθορίσει τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στους ελέγχους. Παράλληλα θα ξεκινήσουν άμεσα την εκπαίδευση του προσωπικού και των ομάδων επιθεωρητών που θα διεξάγουν τους ελέγχους.

Διαβάστε ακόμη: 

Ακάρ: Πέραν των 20.000 Σύρων επέστρεψαν εθελοντικά στη χώρα τους

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέτρα,metra