Μέτωπο: Οι κομματικοί σταμάτησαν τη ψήφιση νέου καταστατικού

Οι κομματικοί σταμάτησαν τη ψήφιση νέου καταστατικού αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταση Μέτωπο ΚΦΗΒ. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του προεδρείου της εφορευτικής επιτροπής, οι απεσταλμένοι δηλαδή των κομματικών παρατάξεων, αποφάσισαν πως η ψήφιση των καταστατικών τροποποιήσεων που πρότεινε το Μέτωπο ΚΦΗΒ δεν θα προχωρήσει.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγή καταστατικού Φοιτητικής Έν. Κυπρίων Ην. Βασιλείου ζητεί το ΜΕΤΩΠΟ ΚΦΗΒ

Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου, όπου οι κομματικοί εκπρόσωποι

ανακοίνωσαν ότι μπλοκάρουν τις τροποποιήσεις του καταστατικού, χρησιμοποιώντας αβάσιμες δικαιολογίες. Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, έθεσαν το ζήτημα ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για ενημέρωση των μελών του Συλλόγου εντός των σωστών χρονικών πλαισίων. Τέτοιες δικαιολογίες δεν είναι πρέπον να χρησιμοποιούνται, όταν, πρώτον, δεν υπάρχει αρχείο μελών της ΕΦΕΚ, λόγω αδράνειας του Γενικού Γραμματέα. Δεύτερον, ήταν υποχρέωση της ΕΦΕΚ να ενημερώσει τον φοιτητόκοσμο και όχι της παράταξης που πρότεινε την καταστατική αλλαγή, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Να σημειωθεί ότι η παράταξή μας έθεσε κατ’ επανάληψη την ανάγκη επικαιροποίησης του καταστατικού σε συλλογικό επίπεδο. Ένεκα, όμως, της απαξίωσης των προσπαθειών μας, υποβάλαμε γραπτώς στο ΔΣ του Συλλόγου,  κατά την τελευταία του συνεδρίαση, τις προτεινόμενες αλλαγές εντός των χρονικών ορίων, όπως προστάζει το Άρθρο 17 του ισχύοντος καταστατικού. Οι τροποποιήσεις αυτές ήταν οι άκρως απαραίτητες, χωρίς κανένα παραταξιακό συμφέρον, για την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μέσα σε πλαίσια λογοδοσίας και διαφάνειας, αφού θα άνοιγε η πόρτα για περαιτέρω έλεγχο.

Για άλλη μια φορά, βλέπουμε τα κομματικά φερέφωνα των δύο μεγάλων κομμάτων να αφήνουν εκτεθειμένο τον φοιτητικό Σύλλογο και να μη νοιάζονται για την επαναφορά της ΕΦΕΚ ΗΒ επιτέλους σε συνθήκες διαφάνειας, λειτουργικότητας και εκσυγχρονισμού. Οι δύο παρατάξεις, αφενός μεν, λένε πως αναγνωρίζουν την ανάγκη τροποποίησης του καταστατικού. Αφετέρου δε, δεν το μετουσιώνουν στην πράξη. Καμία από τις δύο κομματικές παρατάξεις δεν έχει πράξει το παραμικρό για τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού. Θέλουν ο φοιτητικός σύλλογος να παραμείνει έρμαιο των κομματικών τους ορέξεων χωρίς να ελέγχεται από κανέναν.

Αγαπητοί συμφοιτητές,
Αύριο, 12/03/2022, οι κομματικοί μηχανισμοί, αυτοδύναμοι και μη, σου στερούν το δικαίωμα επιλογής για εκσυγχρονισμό του καταστατικού του Συλλόγου μας. Δεν μπορούν, όμως, να ελέγξουν την ψήφο σου, η οποία θα καθορίσει τη σύσταση του νέου ΔΣ και η οποία έχει τη δύναμη να αλλάξει την κομματική χροιά της ΕΦΕΚ. Αύριο, έχεις τη δύναμη να ανακόψεις τα πολιτικά τους παιχνίδια. Έχεις επιλογή!

ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ

ΨΗΦΙΣΕ ΜΕΤΩΠΟ ΚΦΗΒ

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα