Μετεωρολογικός Λειτουργός: Σταδιακή πτωτική τάση της θερμοκρασίας (VID)

Σταδιακή πτωτική τάση της θερμοκρασίας, στο πέρασμα των ημερών, σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό, Αντρέα Χρυσάνθου.

Μιλώντας στο Σιγμα, ο Μετεωρολογικός λειτουργός ανέφερε ότι «όπως και χθες 14/7 και σήμερα είχαμε μια μέρα με έντονη θερμική καταπόνηση. Είχαμε θερμοκρασίες των τάξεων των 44,6 στο εσωτερικό, θερμοκρασίες πάνω των 40 βαθμών σε πάρα πολλές περιοχές του εσωτερικού αλλά και στα ανατολικά και νότια παράλια, κυρίως όμως στο εσωτερικό».

Σχετικά με τα σημεία που προκλήθηκαν πυρκαγιές σήμερα, ανέφερε ότι

«ενδεικτικό είναι ότι στις περιοχές των πυρκαγιών Μαθιάτη και Διερώνα οι θερμοκρασίες ήταν στους 42 βαθμούς. Τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας υποβοηθούν στην έκρηξη πυρκαγιών».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ο θερμικός φόρτος αυτών των ημέρων θα συνεχίσει και αύριο Κυριακή 16/7 με κίτρινη προειδοποίηση. Από την πορτοκαλί προειδοποίηση αύριο θα έχουμε κίτρινη αυτό δείχνει μικρή, σταδιακή πτωτική τάση της θερμοκρασίας».

Διαβάστε επίσης: Νέα κίτρινη προειδοποίηση και «Κόκκινος Συναγερμός» για πυρκαγιές

Η πρόγνωση του καιρού, σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό, αύριο Κυριακή θα είναι ψηλές οι θερμοκρασίες με 42 βαθμούς στο εσωτερικό, 38 στα νοτιοανατολικά, ανατολικά παράλια και στα υπόλοιπα παράλια 36-37 βαθμούς κελσίου. Είναι μικρή η διαφοροποίηση από σήμερα Σάββατο 15/7 με αύριο Κυριακή αλλά είναι σχεδόν ο ίδιος θερμικός φόρτος και θερμική καταπόνηση για το κοινό. Η τάση είναι πτωτική στο πέρασμα των ημερών».

Τέλος, δήλωσε ότι «η συνοπτική κατάσταση «Κλέων» αρχίζει να εξασθενεί, αρχίζουν οι εποχικές χαμηλές πιέσεις ξανά να επηρεάζουν το νησί. Υπάρχουν και αυτοί οι βορειοανατολικοί άνεμοι κυρίως τις πρωινές ώρες στο νησί που δίνουν αυτή την ιδιαίτερη φόρτιση στα παράλια. Σταδιακά αρχίζουν οι εποχικές χαμηλές πιέσεις να επικρατούν».

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα