Μετέφεραν στην Κύπρο 147 μετανάστες από τον Λίβανο-Χειροπέδες στους 2 πλοηγούς

Στην σύλληψη 2 αντρών ηλικίας 19 και 21 ετών προχώρησαν χθες το απόγευμα ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Συγκεκριμένα χθες (23/2) και ώρα 13:20 εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο 2 πλοιάρια

τα οποία μετέφεραν παράτυπους μετανάστες. Στο 1ο πλοιάριο επέβαιναν 30 μετανάστες (13 άνδρες, 6 γυναίκες  και 11 παιδιά) όλοι από την Συρία και στο 2ο πλοιάριο επέβαιναν 117 μετανάστες ( 92 άνδρες, 8 γυναίκες και 17 παιδιά) εκ των οποίων οι 116 από την Συρία και ένας 21χρονος από τον Λίβανο. Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Μαρίνα Αγίας Νάπας και αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα.

Ανακρινόμενοι οι μετανάστες ανέφεραν ότι ξεκίνησαν στις 22 Φεβρουαρίου από την Τρίπολη του Λίβανου αφού πλήρωσαν το ποσό των 2500 δολαρίων Αμερικής ο καθένας σε άγνωστο πρόσωπο. Από τις ανακρίσεις εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 19 χρόνου Σύριου και 21 χρόνου από τον Λίβανο ότι ήταν οι πλοηγοί των πλοιαρίων και  συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα. Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 6 ημερών. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά.

Διαβάστε επίσης:

Άφιξη παράτυπων μεταναστών: Μέχρι και $3.000 το «εισιτήριό» τους για Κύπρο

Επιχείρηση εντοπισμού μεταναστών – Υπό κράτηση ο 29χρονος πλοηγός

Keywords
Τυχαία Θέματα