Μεταρρύθμιση ΤΑ: Ποιος αποφασίζει για την συγχώνευση των Δήμων;

Η διενέργεια των δημοψηφισμάτων θα εξανεμίσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και θα απαλλάξει την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία από την έγνοια να ικανοποιήσουν τοπικούς άρχοντες, συμβούλια και διάφορα τερτίπια. Να αποφασίσουν οι δημότες αναλαμβάνοντας, βέβαια, και την ευθύνη της απόφασης τους για το μέλλον. 

Η διενέργεια των δημοψηφισμάτων θα εξανεμίσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και θα απαλλάξει την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία από την έγνοια να ικανοποιήσουν τοπικούς άρχοντες, συμβούλια και διάφορα τερτίπια. Να αποφασίσουν οι δημότες αναλαμβάνοντας, βέβαια, και την

ευθύνη της απόφασης τους για το μέλλον.

Επίσης, δεν πρέπει να λησμονείται ότι η παράνομη τουρκική κατοχή εμποδίζει την συμπερίληψη όλων των Δήμων και Κοινοτήτων στην προτεινόμενη μεταρρύθμιση, η οποία αφορά – κατ’ ανάγκην – μόνο τους ελεύθερους Δήμους. Συνεπώς, ο νομοθέτης οφείλει να προνοήσει ρητά για υποχρεωτική αναθεώρηση των συγχωνεύσεων στους ακριτικούς Δήμους σε περίπτωση απελευθέρωσης των κατεχόμενων Δήμων και Κοινοτήτων μας. 

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή Online». 

➡️ Διενέργεια δημοψηφισμάτων για Τοπική Αυτοδιοίκηση

Keywords
Τυχαία Θέματα