Μεταρρύθμιση Δ.Υ. συζητούν Κυβέρνηση - ΠΑΣΥΔΥ

Οι κυβερνητικές προτάσεις για μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας τέθηκαν ενώπιον της ηγεσίας της ΠΑΣΥΔΥ κατά τη συνεδρία της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού. Σε πρώτο πλάνο φαίνεται να βρίσκεται η κινητικότητα και το σύστημα προαγωγών στη δημόσια υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, τη θεσμοθέτηση του εργαλείου της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, και την τροποποίηση του συστήματος προαγωγών προτάσσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει αρχίσει με την ΠΑΣΥΔΥ για προώθηση της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του όλου εγχειρήματος Υφυπουργό

παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, είναι μέχρι τον Ιούνιο οι εμπλεκόμενες πλευρές να συμφωνήσουν για βασικά ζητήματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και οι σχετικές προτάσεις να κατατεθούν για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Σαν επικεφαλίδες έχουμε μπει σε αυτά τα θέματα, τα οποία αποτελούν ενδεχόμενα τον κύριο τομέα των οριζόντιων θεμάτων. Αυτό που έχουμε πει είναι ότι δεν είναι μια προσπάθεια που θα τελειώσει τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο ο στόχος είναι να κατατεθούν κάποιες προτάσεις που αφορούν τα οριζόντια θέματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΔΥ, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υπάρξει νομική γνωμάτευση, πως, ό,τι επιχειρείται να γίνει, θα κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου σημείωσε από την πλευρά του: «Όταν μιλάμε για κινητικότητα, σημαίνει ότι θα γίνουν κάποιες ρυθμίσεις που θα έχουν σχέση με την προαγωγή χωρίς κατ’ ανάγκη να σημαίνει διαφοροποιήσεις στο θέμα της ΕΔΥ.
Εκείνο που εμείς δεν θα δεχθούμε ποτέ είναι η πολιτική εξουσία να έχει εμπλοκή στους διορισμούς ή στις προαγωγές. Αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί κατά κάποιον τρόπο συνταγματική εκτροπή».

Ερωτηθείς κατά πόσο οι κυβερνητικές προτάσεις θα συζητηθούν με την τρόικα, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει τις εισηγήσεις της για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας στη βάση του προεκλογικού προγράμματος του Νίκου Αναστασιάδη.

«Διαβουλεύσεις γίνονται με την τρόικα και είναι δουλειά δική μας να τούς πείσουμε για την ορθότητα των θέσεών μας», σημείωσε ο κ. Πετρίδης.

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω δήλωσε ότι η μείωση μισθών στο δημόσιο δεν περιλαμβάνεται στις κυβερνητικές προτάσεις, όμως, έκανε λόγο για εξορθολογισμό που πρέπει να γίνει και ο οποίος θα επιχειρηθεί στο πλαίσιο των θέσεων του προεκλογικού προγράμματος του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Γλάυκος Χατζηπέτρου δήλωσε ότι η ΠΑΣΥΔΥ θ’ αξιολογήσει τις κυβερνητικές προτάσεις και θα επανέλθει σε 15 μέρες με τις δικές της εισηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα