Μεταναστευτικό:Αλαλούμ με Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας-Συνεντεύξεις δικαστών

Θα προκηρύξουν προσφορές για την μεταφορά του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας στο πρώην κτίριο «Άστρα» το πρώτο τετράμηνο του 2022, με τον στόχο να τοποθετείτε για λίγο πριν το Πάσχα, τονίζουν ανώτερες πηγές από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, ως αρμόδια υπηρεσία για την επιλογή κτιριακών υποδομών. Δηλαδή, η ολοκλήρωση της ανακαίνισης υπολογίζεται για πολύ αργότερα. 

Σε αυτή τη φάση, γίνονται οι απαραίτητες τεχνικές μελέτες, 

όπως συναφώς έχει λεχθεί στο Σίγμα, διευκρινίζοντας πως αυτό το κτίριο ήταν η τελική απόφαση των Δικαστών του Ανωτάτου.

 Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το Σίγμα εδώ και δύο βδομάδες, οι πέντε δικαστές που ενέκρινε το Υπουργικό μήνες πριν, προς ενίσχυση των μόλις πέντε δικαστών του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας, αναζητούν στέγη καθώς δεν υπάρχει χώρος και προσωπικό να υποστηρίξει την πρόσληψή τους. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, όπου οι αιτήσεις συσσωρεύονται στο εν λόγω δικαστήριο, καθιστώντας αδύνατη την ταχύρρυθμη εξέτασή τους.

  Σε ερώτηση του Σίγμα, αν η επιλογή του κτηρίου Άστρα και το μακρινό χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, σημαίνει πως δεν θα υπάρξει μια ενδιάμεση λύση για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως η αναδιαμόρφωση και επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου, αναφέρθηκε ότι αυτή η επιλογή έχει απορριφθεί. Πάντως, πηγές από το Ανώτατο ενημέρωσαν το Σίγμα ότι την επόμενη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις η δεύτερη φάση των συνεντεύξεων για τους δικαστές, ενώ δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς θα γίνουν οι διορισμοί, με νομικούς κύκλους να τους τοποθετούν περί του τέλους του χρόνου, στην καλύτερη. 

 Πηγές από το Ανώτατο, αλλά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, υποστηρίζουν πως υπάρχει χώρος για να στεγαστούν οι νέοι δικαστές, ενώ ήδη έγιναν εσωτερικές διαμορφώσεις για την τρέχουσα χρονιά.

Σε ερώτηση για το πρώην κτίριο του Άστρα, παραδέχθηκαν πως υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα, ωστόσο, έθεσαν ενδοιασμούς ως προς την χωρητικότητά του.

Αναμένονται, είπαν, τα σχέδια του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Τώρα, σε ό,τι αφορά την έλλειψη προσωπικού, διευκρινίστηκε πως εκκρεμούν αιτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.  

Διαβάστε επίσης: Εφέσεις αιτούντων άσυλο: Χωρίς στέγη οι Δικαστές που ενέκρινε το Υπουργικό

Keywords
Τυχαία Θέματα