Μετά τη Ρωσία, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα επισκεφθεί την Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, θα ταξιδέψει στην Ουκρανία την Πέμπτη για συνομιλίες με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που προγραμματίζεται να έχει στη Μόσχα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσαν χθες οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Γκουτέρες «θα έχει ραντεβού με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την 28η Απριλίου», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ

με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προγραμματίζεται να γίνει την Τρίτη στη Μόσχα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Η πρεσβεία του Ην. Βασιλείου στο Κίεβο «καθίσταται ασφαλής» ώστε να ανοίξει ξανά την άλλη εβδομάδα

Η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας δήλωσε ότι το κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στο Κίεβο «καθίσταται ασφαλές» πριν αρχίσει η επιστροφή της διπλωματικής αποστολής, αρχής γενομένης με την πρέσβειρα Μελίντα Σίμονς.

Με τον τρόπο αυτό η κ. Τρας επιβεβαίωσε τη σχετική προαναγγελία που είχε κάνει λίγο νωρίτερα από το Νέο Δελχί ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. Τζόνσον είπε πως το εντυπωσιακό σθένος και η επιτυχία του Προέδρου Ζελένσκι και του ουκρανικού λαού σημαίνει πως η πρεσβεία μπορεί να λειτουργήσει ξανά από «την επόμενη εβδομάδα».

Η κ. Τρας εξήρε τη γενναιότητα και την ανθεκτικότητα της βρετανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ουκρανία, που εδώ και εβδομάδες εργαζόταν από το Λβιβ.

Κατά τις δηλώσεις του από την ινδική πρωτεύουσα ο Μπόρις Τζόνσον είπε επίσης πως η κυβέρνησή του εξετάζει την πιθανότητα δωρεάς αρμάτων μάχης στην Πολωνία, ώστε η χώρα να αντικαταστήσει βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα που πιθανόν να αποφασίσει να στείλει στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Πρωθυπουργός Ουκρανίας: Απόλυτα σίγουρος ότι θα νικήσουν τη Ρωσία πολύ σύντομα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters
 

Keywords
Τυχαία Θέματα