Μέσω Twitter την είπε ο Τσίπρας στο Νταβούτογλου

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους» είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, στον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό για το ζήτημα των προσφυγικών ροών και τις παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο,

ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε, είπε, δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε και εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές, που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο.

We are in the same neighborhood and we have to talk honestly so we can reach solutions #EUTurkey

— Alexis Tsipras (@tsipras_eu) November 29, 2015

Τη δική του απάντηση στο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τους ήρεμους Έλληνες πιλότους έδωσε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Twitter ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός «εγκάλεσε» τον Αλέξη Τσίπρα για το σχόλιό του γράφοντας ότι τα «σχόλια για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας».

«Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου.

Λίγη λεπτά αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».

Comments on pilots by @atsipras seem hardly in tune with the spirit of the day. Alexis: let us focus on our positive agenda.

— Ahmet Davutoğlu (@Ahmet_Davutoglu) November 29, 2015

Σε δεύτερο tweet τόνισε: «Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα