Μέρος αφηγήματος Ρωσίας οι δηλώσεις Λαβρόφ, λέει o Ουκρανός ΥΠΕΞ

Η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, για πιθανή εκκένωση ορισμένων Ρώσων διπλωματών από την Ουκρανία αποτελεί μέρος του αφηγήματος της Ρωσίας ότι "η Ουκρανία προετοιμάζει επιθετικές επιχειρήσεις" και μια προσπάθεια για μετακύλιση της ευθύνης για την κλιμάκωση στην άλλη πλευρά, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: Πάνω από 30 ρωσικά πολεμικά πλοία άρχισαν γυμνάσια κοντά στην Κριμαία

"Η δήλωση (Λαβρόφ) πρέπει να

θεωρηθεί στο πλαίσιο του αφηγήματος που εξαπλώνεται στη Ρωσία ότι είναι η Ουκρανία που ετοιμάζεται για ορισμένες επιθετικές ενέργειες. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να δείξουν ότι οι διπλωμάτες τους είναι σε κίνδυνο και χρειάζονται προστασία. Όλο αυτό αποτελεί ένα παιγνίδι αφηγημάτων, ένας αγώνας για το ποιος θα κερδίσει το παιγνίδι για το `ποιός είναι ένοχος`", είπε ο κ. Kuleba, σύμφωνα με το UKRINFORM.

Επίσης επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι "η Ρωσία έχει ξεκινήσει ένα νέο κύμα κατηγοριών κατά της Ουκρανίας ότι δήθεν προετοιμάζει μια επίθεση και προκλήσεις".

"Θέλω να διακηρύξω απόλυτα επίσημα ότι η Ουκρανία δεν προγραμματίζει οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες, δεν χρειαζόμαστε οποιεσδήποτε προκλήσεις. Όλες αυτές οι αναφορές από τη ρωσική πλευρά στοχεύουν στο να προξενήσουν μια συναισθηματική κατάσταση και προσπάθειες για να μετακυλιστεί η ευθύνη στην Ουκρανία", ανέφερε ο κ. Kuleba.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, χάρη στη δουλειά των Ουκρανών διπλωματών, οι εταίροι της Ουκρανίας τώρα έχουν μια ξεκάθαρη αντίληψη ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την υφιστάμενη κλιμάκωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέρος, Ρωσίας, Λαβρόφ, Ουκρανός ΥΠΕΞ,meros, rosias, lavrof, oukranos ypex