Μέρκελ-Τουσκ: Xαμηλές οι προσδοκίες για Ελλάδα από τη Σύνοδο

“Μην περιμένετε σήμερα διέξοδο”, προειδοποίησε Καγκελάριος της Γερμανίας η Αγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και αναφερόμενη στις συζητήσεις που πρόκειται να γίνουν το βράδυ περί του ελληνικού ζητήματος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε δηλώσεις του μετά την τριμερή σύνοδο με τους κοινωνικούς εταίρους, είπε πως ουδείς επιθυμεί Grexit ή Grexident, ότι η αποψινή συνάντηση δεν είναι συνάντηση της τελευταίας ευκαιρίας και πως δεν θα είναι αποφασιστικής σημασίας.

Ενοχλημένο το Βέλγιο από συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας-Γαλλίας

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο Βέλγος Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, για την πραγματοποίηση ειδικής συνάντησης για το ελληνικό ζήτημα, στην οποία μετέχουν - πέραν της Ελλάδας - μόνον η Γερμανία και η Γαλλία.“Δεν είναι η σωστή μέθοδος”, είπε ο Βέλγος Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως δεν εκπροσωπούνται οι μικρότερες χώρες, όπως το Βέλγιο.Σύμφωνα με τον κ. Μισέλ, καμιά απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί από μια τέτοια συνάντηση, που αφορά όλους και ο ίδιος πρόκειται να θέσει το θέμα της μεθοδολογίας στη Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα