Μένουμε σπίτι: Αυτές είναι οι καλύτερες σειρές

Μένουμε σπίτι με τον κορονοϊό και κάνουμε μια επιλογή των καλύτερων σειρών που μπορούμε να δούμε.

Ιστορίες ηθικά γκρίζων ανδρών και ιστορίες δυνατών γυναικών, ιστορίες εγκλήματος και ιστορίες αγάπης, ιστορίες γέλιου και ιστορίες απόγνωσης, ιστορίες ρεαλισμού και ιστορίες απόδρασης. Η τηλεόραση του 21ου αιώνα μας έδωσε τα πάντα.

Δείτε παρακάτω μερικές απο τις καλύτερες σειρές

Unbelievable

Βασισμένη στο βραβευμένο με βραβείο Pulitzer άρθρο του ProPublica An Unbelievable Story of Rape, η μίνι σειρά

‘Unbelievable’ εμπνέεται από την αληθινή ιστορία μιας 18χρονης κοπέλας που, αφότου κάνει καταγγελία του βιασμού της, κατηγορείται ότι κατασκεύασε την ιστορία της. Η Marie όμως δεν ξέσπασε, δεν άλλαξε τη ρουτίνα της, δεν ήθελε καν να αλλάξει τα σεντόνια της, και το πλήρωσε γιατί δεν ήταν το ιδανικό, αξιόπιστο θύμα βιασμού.

Community

Φαινομενικά πρόκειται απλώς για μια σύνθεση στη λογική των ταινιών του John Hughes σαν το ‘Breakfast Club’. Άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους (παιγμένοι από ένα πολυτάλαντο καστ μεταξύ των οποοίων συναντάμε από τον Donald Glover ως την Alison Brie κι από τον John Oliver ως την Gillian Jacobs), ξεμένουν στην ίδια γωνιά του περιθωρίου και διαπιστώνουν πως τελικά, για δες!, δεν είναι και τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους. Ακροβατώντας όμως διαρκώς ανάμεσα στις χιουζικές ευαισθησίες και τις συμβάσεις ενός ποπ animation, άρχισε σταδιακά με όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και διάθεση πειραματισμού να παρουσιάζει το κάθε κεφάλαιο της ζωής αυτών των ανθρώπων σαν μια διαφορετική εξερεύνηση αφηγηματικών ειδών.

Battlestar Galactica

Ο στόχος του Ronald D. Moore, όπως έγραφε ο δημιουργός στο blog του τότε Sci-Fi δικτύου (SyFy πλέον), δεν ήταν τίποτε λιγότερο από «την επανεφεύρεση των σειρών επιστημονικής φαντασίας». Για τους επιζώντες της καταστροφής που εξολόθρευσε δισεκατομμύρια ανθρώπους, τα μοναδικά δηλαδή απομεινάρια μιας ανθρωπότητας που πλέον υπάρχει μονάχα στο διάστημα, ήταν μια εξαιρετικά υψηλή απαίτηση. Το ‘Battlestar Galactica’, μια σειρά για το τι χρειάζεται για να επιβιώσεις και το πόσο τελικά θα σου κοστίσει, ανταποκρίθηκε σ’ αυτήν.

Mindhunter

Όπως εντοπίσαμε στο ‘Seven’ και είδαμε να απογειώνεται αργότερα στο ‘Zodiac’, ο David Fincher είναι ο μετρ του procedure. Μιλάμε, φυσικά, για ένα είδος που, από τις αστυνομικές και τις δικαστικές αίθουσες μέχρι τους ψυχρούς θαλάμους νοσοκομείων, έχει φέρει χρυσάφι στην τηλεόραση, αλλά στα χέρια του Fincher δεν γίνεται ποτέ παραδοσιακά. Το στιλιζαρισμένο, αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο, στριφνό ‘Mindhunter’ δεν εκθειάζει, ούτε μεγαλοποιεί φθηνά τα εγκλήματα των υπό μελέτη δολοφόνων του.

Fleabag

Η Fleabag δημιουργήθηκε από την Phoebe Waller-Bridge, ένα βρετανικό ταλέντο που αναδύθηκε την τετραετία μπροστά και πίσω από την κάμερα γράφοντας και παίζοντας τρισδιάστατες γυναίκες. Για δύο αψεγάδιαστες, φρέσκες, αναιδείς σεζόν, βλέπαμε μια γυναίκα εκτός ελέγχου να καμουφλάρει τον πόνο της με ατάκες και γκριμάτσες που έσπαγαν τον τέταρτο τοίχο για να ψυχαγωγήσει εμάς, το κοινό.

Gilmore Girls

Συνδυάζοντας ‘30s σκρούμπολ ρυθμούς διαλόγων και ερμηνείας με μια αισθητική παραμυθένιας κωμόπολης όπως θα την ονειρευόταν ο David Lynch, η Amy Sherman-Palladino δημιούργησε την απόλυτη οικογενειακή δραμεντί της 20ετίας για μια μητέρα και μια κόρη που είναι οι καλύτερες φίλες και το απόλυτο στήριγμα η μία της άλλης, «και όχι πολλά πέρα από αυτό», όπως είχε παραδεχτεί η ίδια όταν μιλούσε για το πώς συνέλαβε αρχικά τη σειρά. Όμως στις πλάτες των Lauren Graham και Alexis Bledel, των οποίων οι ρυθμοί και η κοινή ενέργεια γεννά σπίθες η σειρά εξελίχθηκε σε ένα μαγευτικό, γλυκόπικρο και απολύτως ξεχωριστό στόρι παράλληλης ενηλικίωσης, μιας έφηβης και μιας ενήλικης που δεν έζησε ποτέ την εφηβεία όπως την ήθελε.

The Shield

Αστυνομικό δράμα με την ορμή πολιορκητικού κριού, σαν υπερ-villain σιαξπηρική τραγωδία, σαν ‘Θησαυρός της Σιέρα Μάδρε’ στους γεμάτους εγκληματικότητα δρόμου του Λος Άντζελες. Μια ειδική μονάδα ενός αστυνομικού τμήματος χρησιμοποιεί μέσα πέραν νομιμότητας και ηθικής για να τα πατάξει το έγκλημα στήνοντας, αναπόφευκτα τελικά, τη δική τους αμοραλιστική γωνία βίας και εγκληματικότητας. Η δράση της σειράς τοποθετείται σε όλη τη διαδρομή ισχύος, από τα γραφεία των πολιτικών που διεκδικούν τις θέσεις δύναμης μέχρι αστυνομικούς διευθυντές, τους ντετέκτιβ γραφείου, και τους τελευταίους τη τάξει αστυνομικούς στις γωνίες των δρόμων.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα