Μελετημένο κτύπημα σε χώρο τεκμηρίων;Στα συρτάρια οι κάμερες

Μελετημένο φαίνεται να ήταν το κτύπημα στον πρώτο όροφο του κτιρίου 4 των Δικαστηρίων στην Λευκωσία. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται το Κακουργιοδικείο και στον χώρο, πέραν των ποινικών υποθέσεων βρίσκεται και χώρος φύλαξης τεκμηρίων.

Οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός με το πρώτο φως της μέρας και πραγματοποιούνται έρευνες μετά και την πληροφορία ότι της πυρκαγιάς, προηγήθηκε έκρηξη.

Διαβάστε

επίσης: Δικηγορικός Σύλλογος: Τα Δικαστήρια είναι εκτεθειμένα

Το ζήτημα της ασφάλειας των Δικαστηρίων, δεν είναι η πρώτη φορά που εγείρεται αφού σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Σύλλογος εδώ και χρόνια αποστέλλει επιστολές στους Αρμοδίους για το ζήτημα αυτό χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση.

Διαβάστε επίσης: Στις φλόγες το Δικ. Λευκωσίας- Σε συναγερμό οι Αρχές (vid)

Το ζήτημα της ασφάλειας τόσο του Ανωτάτου όσο και του ευρύτερου χώρου των Δικαστηρίων, περιλήφθηκε και στην ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή τον περασμένο Οκτώβριο.

Ενδεικτικά, η έκθεση για το ζήτημα αυτό ανέφερε, «Όσο αφορά την ασφάλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αλλά και του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η έκθεση αναφέρει ότι η εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, το οποίο θα καλύπτει περιμετρικά όλο τον χώρο των Δικαστηρίων Λευκωσίας και του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εκκρεμεί από το 2007.

Διαβάστε επίσης: Άγραφες οι άδειες Δικαστών – «Αφύλακτα» τα Δικαστήρια Λ/σιας

Υπάρχει σύσταση, όπως καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η Αρχιπρωτοκολλητής ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία η εκπόνηση μελέτης και εκτίμησης δαπάνης για την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα