Μελέτη: Οι πλημμύρες στη Νέα Ζηλανδία θα κοστίζουν στο όσο και οι σεισμοί

Οι ολοένα ισχυρές και καταστροφικές πλημμύρες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν σύντομα να κοστίσουν στη Νέα Ζηλανδία όσο και οι σεισμοί, σύμφωνα με μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη.

Η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από πλημμύρες εδώ και μια βδομάδα.

Το μέσο ετήσιο κόστος επισκευής σπιτιών

που έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες στη Νέα Ζηλανδία πρόκειται να αυξηθεί αφού θα αγγίξει τα 62 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία CoreLogic και την ασφαλιστική εταιρεία Munich Re.

«Η Νέα Ζηλανδία θα δει αύξηση τόσο στη συχνότητα όσο και στη σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re Australia, Σκοτ ​​Χόκινς.

Το ετήσιο κόστος επισκευής κτιρίων θα μπορούσε να αυξηθεί περισσότερο από 20% έως το 2050 και 30% έως το 2100, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις κοινότητες των Νοτίων Νήσων τα τελευταία χρόνια, με την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν να προειδοποιεί ότι οι περιοχές που είναι επιρρεπείς στις πλημμύρες δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση.

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας, η IAG, ζήτησε να σταματήσει η κατασκευή κατοικιών σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στις πλημμύρες, λέγοντας ότι 10 μεγάλες πλημμύρες τα τελευταία δύο χρόνια οδήγησαν σε συνολικές απώλειες περίπου 248 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο σεισμός στο Καντέρμπουρι του 2011 αποδεκάτισε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Κράιστσερτς και στοίχισε τη ζωή σε 185 ανθρώπους.

Ο σεισμός προκάλεσε περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε αιτήματα αποζημιώσεων, σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re, καθιστώντας τον μακράν την πιο δαπανηρή φυσική καταστροφή της χώρας.

Τη Δευτέρα, η Άρντερν είπε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα θέσει σε εφαρμογή ένα εθνικό σχέδιο προσαρμογής για να προετοιμάσει καλύτερα τη χώρα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε ακόμη: Η Κίνα προειδοποιεί για «σοβαρή» απειλή για τη συγκομιδή λόγω του καύσωνα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα