Μελετάται η άντληση νερού από τη λίμνη Μεμί κατά 5 μέτρα (vid)

Το ενδεχόμενο άντλησης νερού στην Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, μελετούν, ενδελεχώς, οι Αρχές.

Σε διαφορετική περίπτωση, θεωρούν πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός της σορού της μικρής Σιέρα που εικάζεται ότι βρίσκεται εκεί, με βάση την μαρτυρία του 35χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

Το θέμα αφαίρεσης νερού επανάφερε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ο Μάρκος Τράγκολας ανέφερε πως αν κατέβει η στάθμη κατά πέντε περίπου μέτρα, θα διευκολυνθεί

κατά πολύ το ερευνητικό έργο, καθώς θα αποκτηθεί καλύτερη οπτική επαφή με τον βυθό και τα πλευρά της λίμνης από την επιφάνεια.

Σύμφωνα με τον Μάρκο Τράγκολα, «η έκταση της λίμνης Μεμί είναι τριπλάσια από εκείνη της Κόκκινης Λίμνης και ο όγκος του νερού είναι διπλάσιος.»

Η αρχική θέση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων ήταν ότι το νερό είναι επικίνδυνο για διοχέτευση στο έδαφος, ενώ τίθεται και θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Μετά την επαναφορά του θέματος από την Πυροσβεστική, το ΤΑΥ προβαίνει σε ενδελεχή μελέτη με στόχο να ληφθεί μια σωστή απόφαση.

Έχουν ήδη σταλεί στο Κρατικό Χημείο δείγματα νερού που είχαν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες.  Ανεξαρτήτως του αν θα δοθεί ή όχι το πράσινο φως για άντληση νερού, οι ερευνητές αναμένεται να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για τον εντοπισμό της 6χρονης.

«Αύριο, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η ρομποτική κάμερα ιδιώτη, η οποία θα διερευνήσει εκ νέου το βυθό», συμπλήρωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού, που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό την περασμένη Τρίτη, μέσα σε πλαστική βαλίτσα.

Ο θάνατος του 6ου θύματος του 35χρονου φαίνεται πως προήλθε  από θανατηφόρα κάκωση στον λαιμό. 

Θα ακολουθήσει η υποβολή ιατροδικαστικού πορίσματος στην Αστυνομία. 

Ο δράστης έχει ομολογήσει, μέχρι στιγμής, την διάπραξη εφτά δολοφονιών, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν γυναίκες και οι δύο ανήλικα κορίτσια.

Έχουν εντοπισθεί συνολικά έξι σοροί και απομένει η σορός της 6χρονης Σιέρα.

Το ενδεχόμενο τα θύματα να είναι περισσότερα, αν και δεν έχει αποκλειστεί εντελώς, θεωρείται πλέον απομακρυσμένο, βάσει και των εξετάσεων στα διαδικτυακά και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου.  

Keywords
Τυχαία Θέματα