Μείωση συνεισφοράς τοπικών Αρχών σε περιφερειακά έργα

Τη μείωση της συνεισφοράς τοπικών Αρχών σε 4 συγχρηματοδοτούμενα έργα περιφερειακού χαρακτήρα αποφάσισε να προωθήσει το Υπουργικό Συμβούλιο από 33% και 20% για Δήμους και Κοινότητες αντίστοιχα σε 15% και 10%.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η ρύθμιση αυτή προωθείται λόγω των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία συνεπάγεται και αδυναμία τους να συνεισφέρουν τα όσα τους αναλογούν σε ό,τι αφορά την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

«Το

Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι αυτή η συνεισφορά μειώνεται στο 15% και 10% για Δήμους και Κοινότητες αντίστοιχα για συγχρηματοδοτούμενα έργα περιφερειακού χαρακτήρα» δήλωσε.

Όπως διευκρίνισε αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν 33% συνεισφορά για Δήμους και 20% για Κοινότητες.

Εξήγησε ότι η σημερινή απόφαση του Υπουργικού αφορά το Πολυδύναμο Κέντρο Πόλης Χρυσοχούς συνολικού κόστους €2.746.000, την Περιφερειακή Στέγη Ηλικιωμένων Παλαιχωρίου συνολικού κόστους €2.788.000, τη Λέσχη Ηλικιωμένων του Δήμου Δερύνειας συνολικού κόστους €956.000 και τη τη Δημοτική Λέσχη Ηλικιωμένων Αθηένου συνολικού κόστους €2.099.000, υποδεικνύοντας ότι «με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να υλοποιηθούν τα έργα αυτά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χάσικος διαβεβαίωσε ότι και στο μέλλον όταν υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις έργων περιφερειακού δηλαδή χαρακτήρα ο χειρισμός στον οποίο θα προβεί η Κυβέρνηση θα είναι ανάλογος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα