Μειωμένη η τιμή βενζίνης – Ποια η φθηνότερη ανά το παγκύπριο

Το εβδομαδιαίο δελτίο για τις μέσες τιμές λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες ισχύουν στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα της ίδιας εβδομάδας.

Η δημοσίευση του ενημερωτικού δελτίου γίνεται στην ιστοσελίδα. Η συλλογή και η υποβολή των τιμών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή γίνεται βάσει συγκεκριμένης μεθοδολογίας, η οποία ακολουθείται από όλα τα κράτη μέλη.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, το ενημερωτικό δελτίο που εκδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει τις μέσες λιανικές τιμές

(με και χωρίς φόρους) για την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων, το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι μέσες λιανικές τιμές προ και μετά φόρων των πιο πάνω προϊόντων στις 25/06/2018, διαμορφώθηκαν ως εξής:

Επισημαίνεται ότι οι τιμές των πετρελαιοειδών στην Κύπρο, από το Μάιο του 2004, είναι ελεύθερες και δεν καθορίζονται από το Κράτος. Η απελευθέρωση της αγοράς των πετρελαιοειδών έλαβε χώρα με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η μέση λιανική τιμή πώλησης στην Κύπρο της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων την 25/06/2018 ανήλθε στα €1,320 ανά λίτρο.

Σε σχέση με την εβδομάδα 18/06/2018 (€1,328 ανά λίτρο) η τιμή της Βενζίνης 95 οκτανίων παρουσίασε μείωση 0,8 σεντς ανά λίτρο ή 0,6%. \

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα