Μεϊμαράκης: Παίρνει θέση για το "τεχνικό λάθος" στις εκλογές

«Εντάξει αυτοί είναι μικροί, μπορεί να λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω. Σαν μεγαλύτερο θα πρέπει ίσως και λίγο να με σέβονται», είπε ο εκτελών χρέη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τους τρεις υποψηφίους του που έχουν ζητήσει την παραίτησή του για την ματαίωση της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου.

Επανέλαβε, λοιπόν, ότι είναι διατεθειμένος να παραδώσει την καρέκλα του μεταβατικού Προέδρου, που όπως τόνισε δεν τον συγκίνησε ποτέ και του δημιούργησε «περισσότερα μειονεκτήματα απ’ όσα πλεονεκτήματα νόμισαν ότι είχα», και να οριστεί

άλλος μεταβατικός ως τις εκλογές.

Πρόσθεσε ότι θα το κάνει αυτό, δηλαδή να παραιτηθεί, διότι θεωρεί ότι είναι το σωστό καθώς συμμετέχει στην διαδικασία της εκλογής νέου Προέδρου, αλλά ζήτησε να πράξει το ίδιο και ο κ. Τζιτζικώστας που ως Περιφερειάρχης στη Βόρεια Ελλάδα έχει εκτελεστική εξουσία και διαχείριση.

Οι άλλοι δύο συνυποψήφιοί του, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν ως μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει αφήσει να εννοηθεί μέσω τρίτων, ότι δεν βλέπει τον λόγο και δεν πρόκειται να παρατηθεί από Περιφερειάρχης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις που έκαναν από χθες οι νεώτερης ηλικίας ανθυποψήφιοί του, είπε ακόμα ότι ήθελε να παραδώσει την Προεδρία της ΝΔ και τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά κανείς δεν ήθελε.

Όσον αφορά το πρόσωπο που θα μπορούσε τώρα να αναλάβει αυτήν την ευθύνη ώσπου να διευθετηθεί το θέμα της τέλεσης των εκλογών και της εκλογής νέου προέδρου, ο κ. Μειμαράκης είπε: «Εκτιμώ πάρα πολύ την κα Γιαννάκου, τη σέβομαι, θα μπορούσε να ήταν αυτή. Όπως θα μπορούσε να ήταν και ο κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης ή ο κ. Δημήτρης Σιούφας ή η κα Άννα Μπενάκη».

Και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν παραιτείται από τη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε, και προειδοποίησε «να μη διανοηθεί κανείς να τη σταματήσει και να παραβεί το Καταστατικό».

Για αυτό ακριβώς, πρόσθεσε, ζήτησε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομαδας της ΝΔ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που είναι και μέλος της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές, να ορίσει πότε θα συνέλθει η ΚΟ Ομάδα για να συζητήσει τον Προϋπολογισμό και παρεμπιπτόντως και τα ζητήματα αυτά, της εκλογής προέδρου.

Επίσης, τόνισε πως εάν συμφωνούν και οι υπόλοιποι, να αναλάβει σε πρώτη φάση μεταβατικός πρόεδρος ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην περίοδο που δέχτηκε να αναλάβει προσωρινώς την αρχηγία του κόμματος και να το οδηγήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, εν γνώσει του «το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν και ευχάριστο». Αμέσως μετά τις εκλογές, συνέχισε, προκηρύχθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού, και «προσήλθα με σεβασμό και στους συνυποψήφιους μου και στη διαδικασία».

«Και γι’ αυτό ακριβώς δεν έκανα και πολλές δημόσιες εμφανίσεις, γιατί πιστεύω ότι είμαι σε μια ευγενική άμιλλα με τους συνυποψήφιους μου και πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν απήντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχτηκα και καμιά φορά ήταν και χυδαίες. Τις προσπέρασα».

«Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες, τους οποίους πληγώσαμε. Και ενώ είμαστε όλοι μαζί στη Νέα Δημοκρατία και είμαστε στο ίδιο καράβι και ενώ θα έπρεπε να βρούμε αμέσως τον τρόπο, με τον οποίον θα προχωρούσαμε μπροστά, οι εκλεκτοί συνάδελφοι, βρήκαν το θέμα της τεχνικής αυτής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ’ ολοκλήρου τα πάντα. Εφόσον δεν κατάλαβαν τη σιωπή μου, φοβούμαι ότι δεν θα καταλάβουν ούτε αυτά που λέω τώρα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος, λοιπόν, στο επίμαχο θέμα της μηχανοργάνωσης, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρία και όλοι θέλησαν να μάθουν ποια εταιρία είναι αυτή - φυσιολογικό ήταν άλλωστε – «ελέχθη ότι είναι εταιρία η οποία έχει αναλάβει εργασίες κατά τη διάρκεια την οποία ήμασταν κυβέρνηση, ότι τις έφερε εις πέρας, και ότι είναι μια εταιρία η οποία θα κάνει καλά τη δουλειά της».

«Βρίσκω πολύ υποκριτικό Υπουργοί της κυβέρνησης που διετέλεσαν, όταν έδωσαν τέτοιες εργασίες και πρέπει και να τη γνώριζαν την εταιρία, όπως και τους ανθρώπους της, όπως άκουσα και τον κ. Βορίδη να λέει ότι πρέπει να ζητήσω μια συγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και απ’ ό,τι ξέρω την ήξερε την εταιρία και απ’ ό,τι ξέρω είχε και δικηγορικές συνεργασίες μαζί. Kαι ταυτόχρονα να πω ότι και οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται λίγο την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα