Μεγιστάνας Τζόρνταν!

Πρωτιές σε όλες τις επιχειρηματικές - οικονομικές (και όχι μόνο) κατηγορίες μετράει ο Μάικλ Τζόρνταν, που θεωρείται το πιο «hot» όνομα του Αμερικανικού star system!

Περίπου 13 χρόνια μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ο «Air» εξακολουθεί να... βγάζει χρήματα όσο κανείς άλλος στις ΗΠΑ! Προσοχή: δεν αναφερόμαστε μόνο στους αθλητές! Εκεί, άλλωστε, έχει την πρωτιά στο... τσεπάκι, τόσο μεταξύ των αθλητών που έχουν πια αποσυρθεί, όσο και στην «κόντρα» με εκείνους που

παραμένουν εν ενεργεία. Ωστόσο, ο «MJ» κατέχει κι άλλες, ασύλληπτες πρωτιές έναντι ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό και τον επιχειρηματικό χώρο.

Ο «Air», που την περασμένη χρονιά υπολογίζεται ότι έβγαλε πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να «κλείσει» το 2016 έχοντας γίνει πλουσιότερος περίπου κατά 140 εκατομμύρια δολάρια ακόμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Forbes». Έτσι, η... τρελή περιουσία του μυθικού Νο. 23 των Σικάγο Μπουλς, που ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα αυξηθεί κι άλλο. Πίσω από όλα αυτά, βέβαια, υπάρχουν εξηγήσεις...

Όπως αναφέρει το «Celebrity DBI», μία βάση δεδομένων που κατατάσσει celebrities και αθλητές με βάση την αναγνωρισιμότητα και την απήχηση που έχουν, ο Τζόρνταν βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, έχοντας μάλιστα ανέβει τρεις θέσεις συγκριτικά με την περσινή του κατάταξη (ήταν στο Νο. 4). Να σημειωθεί πως στις λίστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας υπάρχουν πάνω από 4.000 ονόματα, τα οποία βλέπουν την... πλάτη του ιδιοκτήτη των Σάρλοτ Χόρντετς! Όπως εύστοχα... μεταφράζει το «Forbes», αυτό σημαίνει πως ο Τζόρνταν βρίσκεται πάνω από τα πιο διάσημα πρόσωπα των ΗΠΑ: την Όπρα Γουίνφρεϊ, τον Τομ Χανκς, τον Μπιλ Γκέιτς και όσους άλλους celebrities μπορείτε να σκεφτείτε. Για την ακρίβεια, η αναγνωρισιμότητα του πρώην παίκτη των «ταύρων», έξι φορές πρωταθλητή και πέντε φορές MVP της regular season του ΝΒΑ φτάνει το... απίστευτο 98%!

Από εκεί και πέρα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μαζί με τον Τζόρνταν «θησαυρίζουν» και όσα προϊόντα φέρουν την υπογραφή του. Στις ΗΠΑ στο 2015 υπήρχε αύξηση στην πώληση μπασκετικών παπουτσιών της τάξης του 3,7%, σύμφωνα με το «SportsOneSource». Στη «Jordan Brand» η αύξηση των πωλήσεων ήταν τέσσερις φορές πάνω: 14%!

Τελευταία επισήμανση με τεράστιο νόημα: το deal που έκανε ο «MJ» με τη Nike πέρυσι θα του αποφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, όπως αναφέρει το «Business Insider». Σε 15 χρόνια στα παρκέ του NBA ο «ζωντανός θρύλος» του παγκοσμίου μπάσκετ είχε λάβει από συμβόλαια με ομάδες μεταξύ 91 και 94 εκατομμυρίων δολαρίων!

Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά...

Keywords
Τυχαία Θέματα