Μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα σε Ε/κ και Τ/κ

Μεγαλώνει η απόσταση ανάμεσα σε Ε/κ και Τ/κ συμφώνα με ερεύνα του Κέντρου Ειρήνης. Μάλιστα ο Αμερικανός Πρέσβης παραδέχεται ότι η λύση φαντάζει αυτή τη στιγμή απόμακρη.

Σημαντικά ευρήματα παρουσιάζει ερεύνα του Κέντρου Ειρήνης και Δημοκρατικών Αλλαγών με τίτλο «Η απόσταση Ε/κ και Τ/κ αυξάνεται». Η επαφή μεταξύ των δυο κοινοτήτων μειώνεται καθώς και η επιθυμία για συμφιλίωση. Μάλιστα, το ενδεχόμενο οι Τ/κ να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία, αποτελεί το μεγαλύτερο φόβο των Ε/κ σε μια μελλοντική λύση.

Από

την άλλη η Τ/κ πλευρά φαίνεται να επιλεγεί πλέον να τηρεί κάποια απόσταση από την Ε/κ πλευρά. Οι ελπίδες για επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και στις δυο κοινότητες, ενώ η πρόθεση να ψηφίσουν ναι σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα αγγίζει το 50%. Ωστόσο, συμφώνα με την ερεύνα, ο αριθμός των Τ/κ σε σχέση με περσυ έχει μειωθεί, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των Ε/κ.

Και ενώ η πλειοψηφία των Ε/κ τάσσεται κατά κύριο λόγο υπέρ του τερματισμού του στάτους κβο, εντούτοις η πλειοψηφία των Τ/κ είναι αυτή που τάσσεται κατά κύριο λόγο υπέρ της λύσης της ΔΔΟ.

Η ερεύνα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και σε πολιτικές οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο κοινοτήτων, ώστε να φτάσουν στη λύση. Μεταξύ αυτών οι εξοικείωση Ε/κ και Τ/κ με τις διαφορετικές κουλτούρες στις δυο πλευρές, η μείωση της κοινωνικής απόστασης μεταξύ τους, αλλά και η δημιουργία συνθηκών πολίτικης, οικονομικής και προσωπικής ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα