Μεγάλη περιοδεία στην Πάφο έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Μεγάλη περιοδεία στην επαρχία Πάφου και στο Διαμέρισμα Πόλης της Χρυσοχούς πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος για την Προεδρία, κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και απηύθυνε λόγο στο θερμό και ενθουσιώδες κοινό στον Κάτω Πύργο, τον Πωμό, την Αργάκα, την Πόλη Χρυσοχούς, την Γιόλου, το Στρουμπί και την Μεσόγη. Σε όλες τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις ο πρόεδρος Αναστασιάδης

έγινε αντικείμενο θερμής υποδοχής και δέχτηκε την σθεναρή στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια επανεκλογής του στην προεδρία της Δημοκρατίας. Κοινοτάρχες, τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Συναγερμού που τον προσφώνησαν του έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα αγωνιστούν για να πετύχουν την επανεκλογή ενός προέδρου που παρέλαβε ένα χάος το 2013 και κατόρθωσε να αποτρέψει την χρεοκοπία και να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντιδρώντας στις εκδηλώσεις στήριξης του κόσμου, ανέφερε πως είναι πολύ καλά γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες παραλάβαμε η διακυβέρνηση της χώρας. Η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη απ’ ό,τι φαινόταν και απ’ ό,τι γνωρίζαμε, είπε. Σήμερα, αισθανόμαστε τη σιγουριά ότι η κρίση ξεπεράστηκε και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Δεν λέμε ότι κατορθώσαμε να λύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, όμως ιεραρχώντας τα αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να δοθούν κάποιες προτεραιότητες. Έπρεπε πρώτα να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του κράτους και στη συνέχεια η αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος. Και το πετύχαμε.

Ακολουθήσαμε μια νοικοκυρεμένη πολιτική και με αυτήν κατορθώσαμε να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα του κόσμου μας. Θεσμοθετήσαμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Καταργήσαμε τα κοινωνικά παντοπωλεία. Με την παροχή κινήτρων δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ανάπτυξης. Καταργήσαμε φόρους και προσφέραμε φορολογικές ελαφρύνσεις για να αποφορτίσουμε τον κόσμο και να διευκολύνουμε την επένδυση. Μειώσαμε την ανεργία από το 16% συν στο 10,3% με πτωτική τάση.

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες, όμως, υπάρχουν και τα όρια της εθνικής αξιοπρέπειας που σε αποτρέπουν από του να δεχθείς θέσεις που οδηγούν σε κράτος που δεν θα είναι ευρωπαϊκό, δεν θα είναι λειτουργικό και θα καταρρεύσει την επόμενη μέρα.

Παρά την απογοήτευση που δεχτήκαμε στο Κραν Μοντανά, εμείς επιμένουμε στη λύση του Κυπριακού, γιατί μόνο με μια λύση θα επικρατήσει η ειρήνη στον τόπο μας. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας για να φέρουμε την ειρήνη στον τόπο μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και θα κάνουμε το παν ώστε η τουρκική πλευρά, η οποία στα λόγια υπόσχεται να συνεργαστεί, να περάσει στην πράξη και να υλοποιήσει όσα διακηρύττει, κατέληξε.

Απαντώντας στις προσφωνήσεις των εκπροσώπων των κοινοτήτων, ο πρόεδρος Αναστασιάδη υπενθύμισε την απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη εργασιών για την κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης εντός του 2018. Με τη συνεργασία κυβέρνησης και κοινοτήτων, τόνισε, τα προβλήματα των κοινοτήτων σιγά, σιγά επιλύονται. Ανέφερε, χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, πως προωθείται η ανάπτυξη των ακριτικών περιοχών.

Στην περιοδεία του, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο δήμαρχος Πάφου και βουλευτές του ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα