Μεγάλη νίκη σωτηρίας επί της Άρσεναλ για την Άστον Βίλα (video)

Αναπνέει η Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» επικράτησαν 1-0 της Άρσεναλ και είναι ολοζώντανοι για παραμονή, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχασαν κάθε ελπίδα για ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

Έσπασε την παράδοση και ελπίζει η Άστον Βίλα.

Οι «χωριάτες» επικράτησαν 1-0 της Άρσεναλ εντός έδρας για την 37η αγωνιστική της Premier League και χαμογελώντας κόντρα στους Λονδρέζους για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, αύξησαν

τις πιθανότητές τους για παραμονή. Την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έχαναν τις όποιες ελπίδες είχαν για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος.

Ο Τρεζεγκέ με άπιαστο σουτ πέτυχε στο 27’ το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στην πρώτη πραγματικά καλή φάση του αγώνα, καθώς ο Ενκετιά (που είχε δοκάρι στο 77’), άγχωσε τους γηπεδούχους, αλλά δεν μπόρεσε να τους κάνει ζημιά. Η ομάδα του Αρτέτα έμεινε στην εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι που της χάρισε την πρόκριση στον τελικό του FA Cup. Μέσω του οποίου έχει μόνο (πλέον) τη δυνατότητα να βγει στο Europa League, επικρατώντας της Τσέλσι.

Στο πρώτο μέρος, η Άρσεναλ δεν απείλησε καθόλου και μοιραία διατηρήθηκε το 1-0 στην πλάτη της. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο γεμάτο, οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, με το τρίλεπτο 75'-77' να είναι φωτιά, αφού Ντέιβις και Ενκετιά έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να μην αλλάξουν οι ισορροπίες. Η Άστον Βίλα προστάτεψε με νύχια και με δόντια το προβάδισμά της και με τους 34 βαθμούς που έχει πλέον, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Υπερέχοντας λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τη Γουότφορντ (παίζει με την Άρσεναλ στο φινάλε), που είναι εντός των θέσεων που οδηγούν στην Championship. Στους 37 είναι η Γουέστ Χαμ.

«Τελικό» έχει μπροστά της και η ομάδα του Ντιν Σμιθ, που κατάφερε να συγκεντρώσει επτά βαθμούς στα τρία τελευταία ματς και θα τα παίξει όλα για όλα στο φινάλε κόντρα στη Γούεστ Χαμ, η οποία πιθανόν να έχει εξασφαλίσει την παραμονή πριν το ματς της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα