Μεγάλη επιτυχία για την Κυπριακή Κωπηλασία

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Αλέξανδρου Ζησιμίδη με την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 στην κατηγορία μονό σκιφ , ακόμα μια επιτυχία ήρθε να συμπληρώσει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Κυπριακή

Κωπηλασία.

Σε μια συναρπαστική κούρσα και μια μεγάλη προσπάθεια στον τελικό Β' στο μονό σκιφστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων που διεξήχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Αυγούστου στο Τόκυο ο αθλητής μας Ρέαρ Νικήτα τερμάτισε στην 1η θέση με χρόνο 7:31.02, εξασφαλίζοντας την 7η θέση στην γενική κατάταξη

μεταξύ 20 χωρών. Ο αθλητής μας ξεκίνησε αρκετά καλά την προσπάθεια του. Στα πρωτα 500 μέτρα βρισκότβα στην 2η θέση ενώ μετά έπεσε μέχρι και τα 1500 μέτρα στην 3 η θέση.

Αλλα με μια μεγάλη υπερπροσπάθεια κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση του μπροστά από την Ολλανδία, Πορτογαλία , Γερμανία , Αμερική και Ταϊβάν. Σημειώνεται ότι ο αθλητής μας είναι ο πρώτος έφηβος αθλητής της Κύπρου που καταφέρνει στην ιστορία της Κυπριακής Κωπηλασίας να περάσει σε τελικό Β ́ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εφήβων .

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κωπηλασία στην Κύπρο έχει μέλλον, μπορεί να επιβιώσει και να φέρει μεγάλα αποτελέσματα. Οι αθλητές της Εθνικής Κύπρου στην Κωπηλασία είναι παράδειγμα προς μίμηση από όλους τους μικρούς αθλητές που ασχολούνται με το άθλημα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, δίνουν κίνητρο σε όλουςνα πιστέψουν ότι μπορούν να πετύχουν όχι μόνο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες. Στους ομίλους των αθλητών, προπονητές και στην ομοσπονδιακό μας.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μας στο διαχρονικό χορηγό μας ΟΠΑΠ Κύπρου που με τη βοήθεια του μπορούμε να δίνουμε στους αθλητές μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους αγώνες και να εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας αφού ως μικρή Ομοσπονδία δεν διαθέτουμε την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα και επάρκεια στοιχειώδους στήριξης τους.

Δελτίο Τύπου

Keywords
Τυχαία Θέματα