Μεγάλη εισροή ναρκωτικών στα κατεχόμενα από Τύμπου

Μεγάλη αύξηση στην εισροή, διακίνηση και χρήση των ναρκωτικών ουσιών παρουσιάζεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα.

Η «Χαβαντίς» υπό τον τίτλο «Εξαπλώνεται το δηλητήριο», γράφει ότι ναρκωτικά μεταφέρονται από παντού στο ψευδοκράτος, αλλά οι περισσότερες συλλήψεις εμπόρων ή χρηστών γίνονται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός τουρισμού» δήλωσε πως θα αλλάξουν

τα «κυβερνητικά διατάγματα» για να προωθηθεί η ανάπτυξη στην περιοχή Ριζοκαρπάσου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου κατηγόρησε τον Τ/κ ηγέτη ότι προέβη σε πολλές υποχωρήσεις στο τραπέζι των συνομιλιών.

Επιπλέον, ο τ/κ Τύπος ασχολείται και με τα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία, αλλά και τις αντιδράσεις στην ομιλία του Μουσταφά Ακιντζί για την επέτειο του πραξικοπήματος πέρσι στην Τουρκία.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Με αυτή την ομιλία αποτελείωσε τον εαυτό του», γράφει ότι η ομιλία του Μουσταφά Ακιντζί στην τελετή για τις 15 Ιουλίου, την επέτειο για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήταν μια απογοήτευση ακόμα και γι’ αυτούς που θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι ο Ακιντζί δεν έκανε λάθος. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφίες από τα σκουπίδια που άφησαν οι συμμετέχοντες στους εορτασμούς για την 15η Ιουλίου μπροστά από τη «βουλή» και το σχόλιο που έκαναν κάποιοι στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως του χρόνου να γιορτάσουν την επέτειο «σε αχούρι». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δήλωση του Κουντρέτ Οζερσάι ότι το κόμμα του δεν υποσχέθηκε σε κανέναν κανένα «κυβερνητικό» ή άλλο πόστο ή θέση.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο» και αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων στο Λουτρό, δίπλα από το Λιμνίτη, που έκαναν πεζοπορία όταν προσπάθησαν να κατέβουν από έναν λόφο και το έδαφος υποχώρησε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη βάση του λόφου και ζήτησαν την παρέμβαση της «ακτοφυλακής». Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη στα κατεχόμενα ομάδας δημοσιογράφων από το Καζακιστάν με στόχο την προβολή του ψευδοκράτους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ ζητά μέτρα από την «κυβέρνηση» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του υψηλού κόστους ζωής.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Να αρχίσουν χωρίς προβλήματα τα μαθήματα στα σχολεία», γράφει ότι εάν οι διακοπές ξεκινήσουν στα σχολεία χωρίς να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα στην εκπαίδευση, [τότε] και η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει με προβλήματα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πολλά φορτηγά που κυκλοφορούν στα κατεχόμενα φέρουν προβληματικά λάστιχα, που εντείνει τις πιθανότητες για νέα τροχαία δυστυχήματα. Αλλού αναφέρει ότι υπάρχει 20,1% αύξηση στο εμπόριο διαμέσου της πράσινης γραμμής.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ο γόρδιος δεσμός της ασφάλειας στα νοσοκομεία», φιλοξενεί δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων στο θέμα της παροχής ασφάλειας στα «κρατικά» νοσηλευτήρια, που αυτή τη στιγμή παρέχεται μέσω ιδιωτικής εταιρείας σε 24ωρη βάση. Αλλού γράφει ότι από το 2001 μέχρι σήμερα, στα κατεχόμενα έχουν διαπραχθεί 84 εγκλήματα με 88 θύματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τους πρώτους 7 μήνες του 2017 έχουν σημειωθεί 7 θάνατοι από καρδιακά νοσήματα, με τα θύματα να είναι μεταξύ 30 και 40 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα