Μεγάλη διάκριση για την Κύπρο στο Δυναμικό τρίαθλο

Τρεις Κύπριοι αθλητές, κατάφεραν να κάνουν την χώρα μας περήφανη με τις επιτυχίες τους, στους Παγκόσμιους αγώνες της WRPF (World Raw Powerlifting Federation) που πραγματοποιήθηκαν στην Ρωσία.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αθλητές μας, Αντρέας Μούζουρας, Ραφαήλ Χρίστου και Χρίστος Κωνσταντίνου, μαζί με τον προπονητή τους, Άγγελο Ιωάννου και τον διερμηνέα τους, ταξίδεψαν στην Μόσχα για να λάβουν μέρος στο μεγάλο αυτό γεγονός που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά (Από τις 4/12 μέχρι τις
8/12) και στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 2000 χιλιάδες αθλητές από 48 χώρες.

Τα μετάλλια και οι διακρίσεις των αθλητών μας:

Η αποστολή από την Κύπρο αποτελείτο απο 3 αθλητές, διαφορετικής ηλικιακής κατηγορίας και σωματικού βάρους. 

Ο Αντρέας Μούζουρας, κατηγορίας Μάστερ 40-49 στο σωματικό βάρος 100 κιλών, αγωνίστηκε στο Powerlifting Raw (με καλτσάκι στα γόνατα) και κατέκτησε την 1η θέση με το σύνολο των 600 κιλων. Ο Ραφαήλ Χρίστου, κατηγορίας Junior 20-23 στο σωματικό βάρος 90 κιλων, αγωνίστηκε στο Powerlifting Raw (με καλτσάκι στα γόνατα) Drug Tested και κατέκτησε την 2η θέση. Παράλληλα αγωνίστηκε και στο Push &Pull (το σύνολο στις πίεσεις πάγκου και άρσης θανάτου) Drug Tested με σύνολο 535 κιλα και 365 κιλά αντίστοιχα. Ο Χρίστος Κωνσταντίνου (Τουις), κατηγορίας Open 24-39 στο σωματικό βάρος των 75 κιλων, αγωνίστηκε στο Powerlifting with Knee Warps (δεμένα γόνατα) Drug Tested και κατέκτησε την 1η θέση, με το σύνολο των 712.5 κιλών. Κατέκτησε επίσης την 1η θέση στο ατομικό Deadlift 75 κιλων. Ακόμη, κατέκτησε την 1η θέση Overall, ανεξάρτητα σωματικού βάρους, στο αγώνισμα Powerlifting with Knee Warps Drug Tested. Κατέκτησε και πρωτιά στο Powerlifting with Knee Warps Non Tested. Τέλος κατέκτησε 3η θέση στο Overall Raw Deadlift Drug Tested, ανεξάρτητα σωματικού βάρους.

Τι είναι το Powerlifting ή αλλιώς Δυναμικό τρίαθλο. 

Το Δυναμικό τρίαθλο είναι εμπνευσμένο από την άρση βαρών γιατί έχει περίπου τους ίδιους κανονισμούς με την μόνη διαφορά ότι το Powerlifting αποτελείται από 3 βασικές κινήσεις ενώ η άρση βαρών από 2 πιο τεχνικές κινήσεις εκτέλεσης. Ο αθλητής καλείται να εκτελέσει 3 μέγιστες προσπάθειες στην κάθε κίνηση ξεχωριστά, μαζεύοντας το μεγαλύτερο πιθανό σύνολο. Το μεγαλύτερο σύνολο της κάθε κατηγορίας κερδίζει. Επίσης, για τον νικητή της διοργάνωσης (overall) ανάμεσα από όλες τις κατηγορίες σωματικού βάρους, γίνεται μια φορμούλα που ανάλογα με το σωματικό βάρος του αθλητή και το μέγιστο σύνολο του, υπολογίζει το μέσο όρο της δύναμης του με τα wilks points.

(Χρίστος Κωνσταντίνου)

(Ραφαήλ Χρίστου / δεξιά)

(Αντρέας Μουζουρας, Χρίστος Κωνσταντίνου, Ραφαήλ Χρίστου)

(Χρίστος Κωνσταντίνου)

(Χρίστος Κωνσταντίνου, Ραφαήλ Χρίστου)

Keywords
Τυχαία Θέματα