Μεγάλες καταστροφές στον Φαρμακά λόγω χαλαζόπτωσης (pics)

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στην περιοχή του Φαρμακά, ενώ δεν έλειψαν οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα την περιοχή.

Συγκεκριμένα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κτύπησαν τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές προκαλώντας προβλήματα, με δρόμους να πλημμυρίζουν, ενώ φαίνεται να έχουν καταστραφεί καλλιέργειες.

Στις φωτογραφίες που έρχονται από το Παλαιοχώρι, οι δρόμοι «άσπρισαν» από το χαλάζι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) και μέλος του

Δ. Σ. του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) Πανίκος Χάμπας ανέφερε ότι καλλιέργειες σε κοινότητες όπως ο Φαρμακάς, το Γούρρι, το Παλαιχώρι, το Απλίκι και η Οδού, υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, προσθέτοντας ότι «έχει 60 χρόνια να κάνει τέτοιο χαλάζι».

Όπως είπε, τις μεγαλύτερες καταστροφές υπέστησαν οι φυτείες από ντομάτες, ενώ ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Χάμπας ανέφερε ότι λειτουργοί του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές για να αξιολογήσουν και να καταγράψουν τις ζημιές.

Είπε, επίσης, τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις φυτείες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα απασχολήσουν τη συνεδρία του Δ.Σ. του ΟΓΑ, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη.

Να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεµα δυτικά και νότια µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα δυτικά µέχρι ταραγµένη, αλλά στα ανατολικά θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη σελίδα Weather Forecast Cyprus - Tasos Ierodiakonou

Keywords
Τυχαία Θέματα