Μέχρι το Μάιο η μελέτη για έργα στο λιμανάκι Κ. Πάφου

Το θέμα του κόστους αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την κατάληξη που θα έχουν οι διαβουλεύσεις σε σχέση με το αγκυροβόλιο που θα γίνει στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Η υποδομή αυτή θεωρείται αναγκαία για την προσέλκυση ναυτικού τουρισμού αφού τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να περιλάβουν την περιοχή στα προγράμματα τους λόγω της έλλειψης αυτής.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σε δηλώσεις στην Πάφο, ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων

έχει προϋπολογιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ και από τις μελέτες που διεξάγονται θα διαφανεί ποιά είναι η προσφορότερη λύση.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου το αργότερο, είπε, η μελέτη που διεξάγεται από ιδιώτες θα ολοκληρωθεί προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το είδος των έργων που θα γίνουν.Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, όλα θα εξαρτηθούν από το κόστος που απαιτείται , υπενθυμίζοντας πως στην περίπτωση της αναβάθμισης του αρχαιολογικού μουσείου ενώ στον προϋπολογισμό προβλέπονταν κονδύλι περίπου 200 .000 ευρώ του παραδόθηκε μελέτη με κόστος 1,4 εκ. ευρώ.Σε σχέση με το σταθμό των λεωφορείων για τον οποίο ο οργανισμός συγκοινωνιών Πάφου έχει ζητήσει συγκεκριμένο Τουρκοκυπριακό τεμάχιο επί της λεωφόρου Αποστόλου Παύλου, για το οποίο η Τοπική Αρχή δεν συγκατατίθεται, ο Μάριος Δημητριάδης ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο έχει ήδη παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο του προκειμένου να εκμισθωθεί στον ΟΣΥΠΑ.Όταν έγινε αυτό καμία ένσταση δεν υπήρχε, είπε, από κανένα, ούτε και από το Δήμο Πάφου.Επειδή όμως υπήρξαν τελικά οι αντιδράσεις από το Δήμο Πάφου έγιναν προσπάθειες να εξευρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα, ανέφερε. Επεσήμανε ότι το 90% των επιβατών των λεωφορείων διακινείται στην τουριστική περιοχή και πρόθεση είναι να υπάρξουν δυο σταθμοί, ένας στην Καραβέλα και ένας στην τουριστική περιοχή.Ο υφιστάμενος στην τουριστική περιοχή επειδή βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου και πρέπει να μετακινηθεί και θα πρέπει το συντομότερο να βρεθεί η κατάλληλη λύση, ανέφερε.Αν τελικά το τεμάχιο στην Αποστόλου Παύλου δεν χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που δόθηκε θα επιστραφεί πίσω στο Υπουργείο Εσωτερικών, κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα