Μέχρι την Αττική ο καπνός από τη φωτιά στην Εύβοια

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, με τον καπνό να έχει φτάσει μέχρι και την Αττική. Σε εξέλιξη φωτιές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να παραμένει αυξημένος και σήμερα.

Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα δίνουν για ακόμη μία ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη μεγαλύτερη φωτιά να μαίνεται στην Εύβοια.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων Ευβοίας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον για την κατάσβεσή επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, και έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη.

Πριν από λίγη ώρα με εισήγηση της πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο καπνός και η μυρωδιά από τη φωτιά στην Εύβοια έχει φτάσει μέχρι και την Αττική.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέτωπα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στη Θήβα, στη Θάσο, στα Ιωάννινα και στην Άρτα.

Στον Πρόδρομο της Θήβας, το μέτωπο είναι επίσης ισχυρό, καθώς οι τοπικοί άνεμοι είναι ισχυροί και οδηγούν τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές, ενώ ήδη χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Στα Ιωάννινα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακόλακκος Πωγωνίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με δέκα πυροσβέστες.

Στην Άρτα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 32 πυροσβέστες, ένα αεροσκάφος, δύο Πετζετέλ και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μία υδροφόρα ΟΤΑ, ένα μηχάνημα έργου και εθελοντές.

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Κοίνυρα Θάσου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Νωρίς σήμερα το πρωί, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό, εν τω μεταξύ, ότι ετέθη υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παιανία στην Αττική.

Σημειώνεται ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός και σήμερα, θέτοντας τις Αρχές σε επιφυλακή.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα