Με βουτιές γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν οι επίσημοι εορτασμοί των Θεοφανείων στη Λάρνακα.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεωργίου, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, βουλευτών, πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτειακών Αρχών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος

Γιώργος Τζιτζικώστας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε πομπή προς τη μεγάλη αποβάθρα στη Μαρίνα Λάρνακας, όπου έγινε η καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Τι γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια – Οι τελετές και τα έθιμα

Θεοφάνεια στην Πάφο

Ευχές όπως το 2024 αποτελέσει το έτος της λύτρωσης για την πατρίδα μας έστειλε από την Πάφο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού με την παραδοσιακή λαμπρότητα στην πόλη της Πάφου των Αγίων Θεοφανείων. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν και φέτος ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκαν προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού και στην παρουσία των Αρχών της πόλης και Επαρχίας Πάφου. Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρέστη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολούθως, γύρω στις 09.30, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή η οποία κατέληξε στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου στην κεντρική αποβάθρα τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Πάφου ο Αγιασμός των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Την πομπή συνόδευσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Λεμεσός τα Θεοφάνεια

Με θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα του παλιού λιμανιού, η Λεμεσός γιόρτασε σήμερα τα Θεοφάνεια.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, βουλευτών και εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των αρχών και τοπικών φορέων της πόλης. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και του μεγάλου αγιασμού, σχηματίστηκε πομπή προς το παλαιό λιμάνι Λεμεσού για την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Τη πομπή πλαισίωσε άγημα της Εθνικής Φρουράς, ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, προς το παλιό λιμάνι. Της πομπής προΐστατο ο Μητροπολίτης συμπαραστατούμενος από τον κλήρο της πόλης, τους επισήμους και πολίτες. Ακολούθησε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, στην παρουσία πλήθος κόσμου. Πολλοί ήταν σήμερα οι εθελοντές που βούτηξαν στη θάλασσα για να πάρουν το Σταυρό, όπως «επιβάλλει» το έθιμο.

Τα Άγια Θεοφάνεια γιόρτασε και ο Δήμος Γερμασόγειας, σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων, στη θάλασσα. Της πορείας προς τη θάλασσα ηγείτο η φιλαρμονική του Δήμου Γερμασόγειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα