Με τον ΓΓ του ΟΤΚ συναντήθηκε ο Τατάρ- Επιστρέφει για συνάντηση με ΝτιΚάρλο

Με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ), Πρέσβη Κουμπαντσμπέκ Ομουραλίγιεβ συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η συνάντηση έγινε στο κτίριο της γραμματείας του ΟΤΚ στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «προεδρίας», ο κ. Τατάρ, σε δήλωση μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε στη σχέση που ανέπτυξε πρόσφατα η τ/κ πλευρά με τον ΟΤΚ, καθώς και στην προσπάθεια αναβάθμισης των κατεχομένων.

Υπενθυμίζοντας σχετική τοποθέτηση του Προέδρου της Τουρκίας, πρόσφατα, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι εργάζονται

για τη σταδιακή άρση της «απομόνωσης» κατά την έκφρασή του.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΟΤΚ που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα την Πέμπτη, ο κ. Τατάρ ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ, ενόψει της συνάντησής του με την Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο την Τετάρτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα.

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε τέλος τις πάγιες θέσεις του για τη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της 26ης Ευρασιατικής Οικονομικής Συνόδου Κορυφής συμμετείχε ο Ερσίν Τατάρ

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της 26ης Ευρασιατικής Οικονομικής Συνόδου Κορυφής που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Στρατηγικών και Κοινωνικών Ερευνών του Ομίλου Μαρμαρά συμμετείχε τη Δευτέρα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στα πλαίσια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου της Κωνσταντινούπολης, ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με εκπροσώπους διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Marinko Cavara και ο Υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Parviz Shahbazov.

Στην Ευρασιατική Οικονομική Σύνοδο Κορυφής, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα, θα συζητηθούν θέματα όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι περιφερειακές συγκρούσεις, οι παγκόσμιες αβεβαιότητες, η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, ο ενεργειακός μετασχηματισμός, η ανισότητα των φύλων.

Διαβάστε επίσης: Ντι Κάρλο: Έτοιμη να συζητήσει με ε/κ και τ/κ πλευρά το Κυπριακό
 

Keywords
Τυχαία Θέματα