Με τη μαρτυρία της Σιαμς συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό

Με την κατάθεση της πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην κατηγορούμενης στην υπόθεση, Σάρα Σιαμς, συνεχίζεται στις 15 Ιουλίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη για την υπόθεση του διπλού φονικού, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2017, στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στην μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στην συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η Σιαμς θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση στις ημερομηνίες 15, 16, 18 και 19 Ιουλίου. Η Κατηγορούσα Αρχή  θεωρεί την κατάθεση της Σιαμς ως πολύ σημαντική.

Κατά την σημερινή δικάσιμο κατέθεσαν άλλοι τρεις μάρτυρες κατηγορίας, μέλη της ανακριτικής ομάδας που διερεύνησε την υπόθεση.

Συγκεκριμέναν κατέθεσαν η Λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νατάσα Αναστασιάδου, και οι Αστυφύλακες Αντρέας Πέτρου και Αντρέας Αλεξάνδρου.

Η Λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νατάσα Αναστασιάδου, ανέφερε στην κατάθεσή της ότι ήταν μέλος της ανακριτικής ομάδας που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης. Είπε ότι η ίδια συνέλαβε την πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση, Σάρα Σιαμς, και έλαβε από την ίδια καταθέσεις.

Ανέφερε ότι κατά την σύλληψή της, η Σιαμς ανέφερε ότι «εν έκαμα κάτι εγώ» εκφράζοντας την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την Αστυνομία.
Είπε επίσης ότι η ίδια ήταν παρούσα και στην ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η Σάρα.

Η κα. Αναστασιάδου ανέφερε ακόμη ότι η ίδια είχε οδηγήσει τον ανήλικο υιό των θυμάτων, Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου, στο δωμάτιο του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο ειδικός μονοδρομικός υαλοπίνακας για την διεξαγωγή αναγνώρισης του προσώπου που είδε το βράδυ του φόνου, στην παρουσία λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας.

Η μάρτυρας είπε ότι ο ανήλικος αναγνώρισε τον Τζιωνή ως το πρόσωπο που μπήκε στο δωμάτιο του, κρατώντας μαχαίρι, λέγοντάς του ότι σκότωσε τους γονείς του και στην συνέχεια τον κλείδωσε στο κελάρι του σπιτιού.

Ο Αρχιαστυφύλακας, Αντρέας Πέτρου, κατέθεσε επί της έκθεσης που ετοίμασε αναφορικά με το σύστημα συναγερμού της οικίας των θυμάτων το οποίο είχε εξετάσει, ενώ ο Αρχιαστυφύλακας Αντρέας Αλεξάνδρου παρουσίασε την έκθεσή του με τα αποτελέσματα από την εξέταση αποτυπωμάτων που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος.

Ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση θα κληθούν, επίσης, να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, η εξ Ελλάδος ιατροδικαστής, Χαρά Σπηλιωτοπούλου, η Κύπρια Ιατροδικαστής, Ελένη Αντωνίου, ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης, Γιώργος Θεμιστοκλέους, και ο ψυχίατρος, Λάμπρος Σαμαρτζής.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού, και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Ο Λοΐζος Τζιωνής άλλαξε πρόσφατα, για δεύτερη φορά, την απάντησή του σε τέσσερις από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενος την διάπραξή τους. Πρόκειται για την 4η κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας, την 6η κατηγορία της διάρρηξης με σκοπό την ληστεία, της 7ης κατηγορίας της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της 8ης κατηγορίας που αφορά την μεταφορά επιθετικών όπλων.

Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά την διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στην συνέχεια άλλαξε την απάντησην δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα