Με τα φτερά της Εmirates είναι αλλιώς

Άνεση και  επαγγελματισμός είναι τα δύο βασικά  στοιχεία που κρατάει κάποιος που για πρώτη φορά  έχει την εμπειρία πτήσης με την Emirates Αirlines. Η πτήση Λάρνακας-Ντουπάι  με σκοπό την επίσκεψη την έκθεση Expo2020 ήταν μια μοναδική εμπειρία για μια σειρά από λόγους  Η  εταιρεία  Emirates είναι γνωστή για την εξυπηρέτηση και την πολυτέλεια της. Με ευρύχωρα οικονομικά καθίσματα, ιδιαίτερα καλό οικονομικό φαγητό, γενναιόδωρα μεγέθη καθισμάτων και αποσκευών,

 ένας ταξιδιώτης μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο την Emirates, ακόμη και στην οικονομική καμπίνα.

Η Emirates άρχισε να λειτουργεί το 1985 και έχει 28 χρόνια στην Κυπριακή αγορά. Ξεκίνησε την υπηρεσία της στις 2 Νοεμβρίου 1993. Συνδέει την Κύπρο με το Ντουμπάι 5 φορές την εβδομάδα και διαθέτει πτήση με Boeing 777. Η αεροπορική εταιρεία, που είναι ένα από διαμάντια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, s ταξιδεύει σε 120 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς το Ντουμπάι.

Μετά τους απαραίτητους ελέγχους  ασφάλειας στο αεροδρόμιο Λάρνακας σε λίγα λεπτά μας εκδόθηκαν οι κάρτες επιβίβασης για το Ντουπάι.  Μέσα στο αεροπλάνο η ειδησεογραφική αποστολή είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε όλους τους χώρους του αεροπλάνου. Είδαμε όλες τις πολυτελείς παροχές του business class  στο Boeing 777. Επιβιβαστήκαμε στο δεύτερο σετ θυρών, όπου μας υποδέχτηκε ένα μέλος του πληρώματος και μας συνόδευσε αμέσως στη θέση μας.  

Χαρακτηριστικό στοιχείο στις καμπίνες είναι το ανάγλυφο «Δέντρο της Zωής» ενώ με το που έκλεισαν τα φώτα , αστραφτερά αστέρια έλαμπαν στο ταβάνι και ένας απαλός φωτισμός δημιουργούσε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα  με ροζ , μωβ και γαλάζια χρώματα. Όλοι στην Οικονομική Θέση έλαβαν μια κουβέρτα και ένα μαξιλάρι μεγάλου μεγέθους καθώς και ακουστικά.

Για γεύμα στην ίδια πτήση, μας προσφέρθηκε ένα ζεστό μεσημεριανό γεύμα (μια επιλογή από βοδινό κρέας σε σάλτσα μανιταριών με χόρτα και τηγανητές ντομάτες, ή κοτόπουλο σε σάλτσα ντομάτας με ρύζι στον ατμό και λαχανικά), συνοδευόμενο από πατατοσαλάτα με φασόλια.

Tις εντυπώσεις στις πτήσεις κλέβει το σύστημα ψυχαγωγίας ICE της Emirates, για το οποίο η αεροπορική εταιρεία είναι πολύ περήφανη. (Το ICE σημαίνει Information- Communication –Entertainment). Το σύστημα παρέχει στους πελάτες την  δυνατότητα να παρακολουθήσει ειδήσεις, να στείλει email και να βλέπει ταινίες. Είναι προφανώς το καλύτερο στον κόσμο, με 4.500 κανάλια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.000 ταινιών που κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο, ειδικά όταν ο προορισμός είναι μακρινός. Στα πλεονεκτήματα είναι οι μεγάλες οθόνες (σχεδόν όσο το πλάτος του καθίσματος μπροστά) και τα μεγάλα ακουστικά με μαξιλάρια. Οι επιβάτες που δεν έχουν θέση στο παράθυρο δεν μπορούν να έχουν παράπονο, καθώς μέσα από την οθόνη τους μπορούν να βλέπουν έξω από 2 κάμερες λήψης, πλάγια και κάτω από το αεροπλάνο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν επίσης να βλέπουν την πορεία του ταξιδιού, το ύψος και τον χρόνο αναμονής μέχρι τον τελικό προορισμό.

Όλα τα πιο πάνω έρχονται φυσικά σε δεύτερη μοίρα καθώς το πιο δυναμικό στοιχείο της Emirates είναι το προσωπικό της. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της πτήσης ο επιβάτης νοιώθει ότι ανά πάσα στιγμή το προσωπικό-αεροσυνοδοί  που μπορούν να βοηθήσει πάντα πρόθυμοι με χαμόγελό. Κατά το ταξίδι μας στο Ντουπάι, η  Arabian Adventures που ήταν οι ξεναγοί μας για τα tour στην πόλη και στο Desert Safari ήταν μέλη  Emirates Group και επισκέπτες στο Ντουμπάι

Το μεγαλύτερο επομένως κεφάλαιο της εταιρείας δεν είναι τόσο οι τεχνολογικές καινοτομίες αλλά ο ρόλος και ο επαγγελματισμός του έμψυχου δυναμικού της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εmirates,emirates