Με συνοδεία 30 εταιρειών στο Μπαχρέιν ο Πρόεδρος

Με σκοπό την προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων και την προσέλκυση επενδύσεων, τριάντα περίπου εταιρείες από την Κύπρο συμμετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την επίσκεψή του στο Μπαχρέιν, στις 27-29 Ιανουαρίου.

Η επιχειρηματική αποστολή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων. Στις 28 Ιανουαρίου

θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ, στο Επιμελητήριο του Μπαχρέιν, το οποίο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι 27 εταιρείες από την Κύπρο έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην αποστολή.

«Μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να τους ενημερώσουμε για τα πρότζεκτ που υπάρχουν, τις αποκρατικοποιήσεις, την ενέργεια» είπε.

Χαρακτήρισε ικανοποιητικό τον αριθμό των συμμετεχόντων, λέγοντας ότι συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, εργοληπτικές εταιρείες, δικηγορικά ελεγκτικά γραφεία, βιομηχανικές εταιρείες, εταιρείες ICT και άλλες εταιρείες.

Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι «μέσα στα πλαίσια του φόρουμ, παρουσιάζουμε την επιλογή αυτή ως μια δυνατότητα επενδύσεων στην Κύπρο».

Ο κ. Τσιακκής είπε ότι οι εμπορικές συναλλαγές της Κύπρου με το Μπαχρέιν είναι χαμηλές, καθώς η Κύπρος εξάγει κυρίως βιομηχανικά προϊόντα και εισάγει κατά κύριο λόγο πετρελαιοειδή.

Παρατήρησε ότι στην αποστολή προστίθενται εταιρείες και από νέους κλάδους δραστηριότητας. Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες καινούριων τομέων όπως κατασκευαστικές, που διερευνούν την πιθανότητα ανάληψης έργων στο Μπαχρέιν ή προωθούν την πώληση ακινήτων στην Κύπρο, ενώ υπάρχουν επίσης εταιρείες του τομέα των υπηρεσιών, συμπλήρωσε ο κ. Τσιακκής.

Παρών θα είναι και ο ΚΟΤ, αλλά και εταιρείες με τουριστικά έργα, όπως μαρίνες και γκολφ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα