Με ρυθμούς χελώνας η απονομή δικαιοσύνης- Υπό επεξεργασία νέες δράσεις (vid)

Παλιές και υφιστάμενες πληγές της Δικαιοσύνης ξύνει ετήσια έκθεση της Κομισιόν, η οποία  καταπιάνεται με την αποτελεσματικότητα των συστημάτων των κρατών - μελών. Δίνει αρνητική πρωτιά στην Κύπρο αναφορικά με την ταχύτητα εκδίκασης των υποθέσεων

Βάσει των στοιχείων, την τριετία 2006 με 2008 χρειάζονταν από 500 μέχρι 1100 ημέρες για να διεκπεραιωθούν αστικές, εμπορικές και άλλες υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων.

Προβληματισμό για τα ευρήματα της έκθεσης, εκφράζει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου,

Δώρος Ιωαννίδης.

Η έκθεση καταγράφει επίσης αδυναμίες αναφορικά με την αντιμετώπιση των παιδιών, προβλήματα τα οποία επισημαίνει σε tweet του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναγκαία η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, διαφορετικά η Κύπρος θα υποστεί κυρώσεις από την Ε.Ε.

Πάντως, η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει αποφασισμένη για συγκεκριμένες τομές.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Επεξεργαζόμαστε δύο νέες δράσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, την εγκαθίδρυση νέας ειδικής δικαιοδοσίας εκδίκασης υποθέσεων μικρών διαφόρων (small claims court) και την δικαστική άδεια για καταχώρηση έφεσης από το Πρωτόδικο Δικαστήριο στο Εφετείο».

Η Υπουργός ζήτησε τη συνδρομή των κομμάτων, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και να ψηφιστούν σε νόμο τα σχέδια που βρίσκονται ενώπιον της βουλής.

Δείτε το βιντεο

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση Ευρωπαίου Επιτρόπου για Δικαιοσύνη – Αρνητικές πρωτιές για Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα