Με πτώση θερμοκρασίας και ανέμους αποχαιρετά την Κύπρο ο Ορέστης

Το χαμηλό βαρομετρικό, που επηρεάζει την περιοχή εξασθενεί σταδιακά κινούμενο ανατολικά.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαϊδη, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, το σύστημα επηρέασε με βροχές κυρίως τις δυτικές περιοχές του νησιού, αλλά και τα νότια και νοτιοδυτικά, όπως την πόλη της Λεμεσού.

Στον Πρόδρομο, εξάλλου, καταμετρήθηκε αρκετό ύψος βροχής, γύρω στα 450 και πλέον χιλιοστά.

Σήμερα ο καιρός

το πρωί θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σαφής βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα, που ο καιρός θα είναι αίθριος.

Αυτό που απομένει από το συνοπτικό σύστημα «Ορέστης», σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη, είναι οι άνεμοι, που θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ισχυροί 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ.

Κυρίως θα επηρεαστούν τα δυτικά παράλια από το Ακρωτήρι μέχρι τον Ακάμα και η περιοχή της Λάρνακας.

Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια, για να καταστεί αργότερα μέχρι κυματώδης στα νότια και ανατολικά παράλια και κυματώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Στο εσωτερικό οι άνεμοι θα είναι χαμηλότερης έντασης, γύρω στα 5 μποφόρ.

Οι άνεμοι θα οδηγήσουν σε πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα η αποψινή νύχτα να είναι ψυχρή, σε σύγκριση με τις προηγούμενες.

Στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 22 στα δυτικά παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη νύχτα η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αύριο, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακή άνοδος για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα