Με πτώση έκλεισαν τα κινέζικα χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μετά τον πανικό που προκλήθηκε εντός της εβδομάδας σε σχέση με τις προοπτικές της κινέζικης οικονομίας.

Το αμερικανικό αργό West Texas

Intermediate (WTI), παράδοσης Οκτωβρίου, ενισχύεται εν μέσω των συναλλαγών στην αγορά του Λονδίνου, κατά έξι σεντ, στα $39,37 το βαρέλι.

Το Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας, συμβόλαια Οκτωβρίου, σημειώνει άνοδο 14 σεντ, στα $43,35 το βαρέλι.

Τα δύο συμβόλαια πετρελαίου υποχώρησαν χθες στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2009, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη μείωση που παρατηρείται στη ζήτηση του "μαύρου χρυσού".

"Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ συνεχίζουν να επηρεάζουν εβδομαδιαία τις τιμές του πετρελαίου σε αυτήν την περίοδο λόγω της απουσίας θεμελιωδών στοιχείων, δήλωσε ο αναλυτής επενδύσεων στην Phillip Futures στη Σιγκαπούρη Daniel Ang.

“Αν τα αμερικανικά αποθέματα αποδειχθούν χαμηλότερα από τους υπολογισμούς, μπορούμε να δούμε τις τιμές να δέχονται περαιτέρω στήριξη και αντιστρόφως", πρόσθεσε.

Εξάλλου, τα χρηματιστήρια της Σαγκάη έκλεισαν την Τετάρτη με πτώση 1,27%, εν μέσω μεγάλης μεταβλητότητας των τιμών των μετοχών, διευρύνοντας τις απώλειες των τελευταίων ημερών, παρά τη μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας που στόχο είχε τη στήριξη της πληγείσας οικονομίας και των χρηματιστηριακών αγορών της χώρας.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης υποχώρησε κατά 37,68 μονάδες, κλείνοντας στις 2.927,29 μονάδες και με συναλλαγές ύψους 461,8 δισεκατομμυρίων γεν ($72,1 δισεκατομμύρια). Στη διάρκεια της ημέρας ο δείκτης ενισχυόταν μέχρι και 4,29%, ενώ βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι και 3,85%.

Το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Κίνας υποχώρησε 3,05%, στις 1.695,76 μονάδες, εν μέσω συναλλαγών ύψους 432,2 δισ. γεν.

Η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε την Τετάρτη 140 δισεκατομμύρια γιουάν στην αγορά κεφαλαίων μέσω πράξεων παροχής βραχυπρόθεσμης ρευστότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα